Budi neovisan i slobodan!

Društvo “Naša djeca” Čakovec danas je na prigodnom štandu na Trgu Republike organiziralo podjelu edukativnih materijala u okviru provedbe projekta “Budi neovisan i slobodan”.

Projekt su financijski podržli Lions klub Zrinski Čakovec, a stručno i edukativno Policijska uprava Međimurska i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Uključiti će se i dječji vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Čakovca, sve osnovne škole s područja Grada Čakovca, poglavito učenici 8. razreda, Srednja škola Čakovec i  Pinkleci uz podršku Grada Čakovca.

Tijekom jutra, aktivistima su se pridružili i podržali akciju, gradonačelnik Stjepan Kovač i njegov zamjenik Mario Medved.

Ciljevi projekta su ducirati djecu i mlade o štetnim posljedicama ovisnosti, razvijati pozitivne stavove o životu, razvijati samopouzdanje i samopoštovanje, poticati razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina, razvijati vještine rješavanja problema, poticati odabir djelotvornih društveno prihvatljivih ponašanja, naučiti nenasilno rješavati sukobe, poticati asertivne načine zauzimanja za sebe i razvijati toleranciju među vršnjacima i prihvaćanju različitosti. 

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*