medjimurjepress@gmail.com

Dostupni psiholozi radi pružanja psihološkog savjetovanja i terapijskih intervencija

Mreža telefonskih linija HPK i HPD-a u Republici Hrvatskoj

Obzirom na izvanredne okolnosti u Republici Hrvatskoj vezano za epidemiju bolesti COVID-2019 kao i potres koji je pogodio područje Grada Zagreba i sjeverne županije, Hrvatska psihološka komora je u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa  uspostavila je Mrežu telefonskih linija HPK i HPD-a u Republici Hrvatskoj na kojima će 24 sata biti dostupni psiholozi  radi pružanja  psihološkog savjetovanja  i terapijskih intervencija.

Telefonske linije  namijenjene  su svim osobama kojima je potrebna pomoć i podrška u nošenju s epidemijom COVID-19 neovisno o činjenici jesu li oboljeli, ugroženi, nalaze li se u karanteni ili izolaciji ili postoje drugi razlozi radi kojih im je potrebna psihološka podrška.

Jednako tako, linije su dostupne i svim našim građanima koji su pogođeni  potresom, odnosno svima koji su suočeni sa negativnim utjecajima izvanrednih okolnosti na njihovo psihološko zdravlje. Cilj mreže telefonskih linija za krizno psihološko savjetovanje je ublažavanje stresnih reakcija, panike i straha kod stanovništva u Republici Hrvatskoj kao i psihičkih posljedica uzrokovanih  naglim životnim promjenama  (samoizolacija,odsutnost s radnog mjesta, gubitak radnog mjesta itd.)

U tu svrhu Hrvatska psihološka komora je organizirala je psihologe volontere koji će pružati psihološku pomoć građanima putem telefonskih linija raspoređenih u svim županijama u Republici Hrvatskoj, od čega je ukupno 5 telefonskih linija namijenjeno za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Mreža je u funkciji od 23. ožujka 2020. tijekom 24 sata (25 telefonskih linija).

Predsjednica Hrvatske psihološke komore

Andreja Bogdan

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*