Idealan poklon knjiga “Škrinjica nostalgije”

ČESTITKE U OČIMA PROŠLOSTI

Četvrta je knjiga poznatoga hrvatskog kolekcionara Srećka Pospišila iz Čakovca, idealan je poklon za kraj ove godine, bilo poslovnim partnerima ili osobama do kojih vam je stalo.

Kao sve Pospišilove knjige dosad, i ova je svojevrstan suvenir i prekrasan poklon za svakog štovatelja hrvatske kulture i tradicije. “Škrinjica nostalgije” ima za cilj potaknuti mladež da sačuvaju ovakve i slične uspomene i tako skrbe o kulturnome nasljeđu i identitetu hrvatskoga čovjeka, te da hrvatsku tradiciju promiču diljem svijeta.

Na 300-tinjak stranica knjige mjesto je pronašlo preko 800 originalnih čestitaka iz razdoblja od 1897. do 1939. godine. Riječ je o blagdanskim čestitkama te onima iz drugih prigoda koje su putovale Hrvatskom i svijetom u navedenom razdoblju. Važno poglavlje u knjizi zauzimaju čestitke s hrvatskim motivima (narodne nošnje, grbovi, pjesme, poruke, poznate osobe i značajna zbivanja iz hrvatske povijesti).

Knjigu krase i čestitke s ljubavnim motivima, zatim s motivima cvijeća, djece, žena, vjerskim motivima. Sadržajna i bogato opremljena knjiga sadrži i  prijevode na engleski i njemački jezik.

“Ništa ne može poput ovih svojevrsnih fotomonografija tako upečatljivo prizvati svijest i prolaznost. Škrinjica nostalgije rijetko je blago koje nam budi nostalgiju”, napisao je Ivan Pranjić prof.

Knjigu u Čakovcu i ostalim dijelovima zemlje prodaje Školska knjiga, dok je Zagreb ima u ponudi putem knjižara VBZ-a po cijeni do 220 kuna.

Može se naručiti i direktno putem dolje navedenog linka s popustom od 25%.

https://sreckopospisil.com/naruci/

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*