Korisnici dječjeg doplatka mogu predati zahtjeve u svim poštanskim uredima

Svi građani mogu u poštanskim uredima potpuno besplatno predati brojne zahtjeve za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku proširen je broj korisnika prava na dječji doplatak. U roku od 90 dana, do 1. listopada svi novi korisnici trebaju predati zahtjeve za ostvarivanje prava na dječji doplatak. Pozivamo sve građane da predaju zahtjev u bilo kojem od 1016 poštanskih ureda potpuno besplatno, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Projekt suradnje Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je pokrenut u svibnju 2017. u pet županija, od lipnja 2018. proširen je na cijelu Hrvatsku. U poštanskim uredima već je predano više od 16.000 zahtjeva Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Hrvatska pošta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje zaprima sljedeće zahtjeve:

  • za doplatak za djecu

  • za pravo na mirovinu

  • za naknade zbog tjelesnog oštećenja

  • za usluge vezane uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

Naša je misija biti građanima na usluzi, a ovim smo korakom bliže njezinu ispunjavanju. Strateška smjernica „Pošta – šalter države“ približava razne usluge javnih tijela korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Ured za korporativne komunikacije

Hrvatska pošta d.d.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*