medjimurjepress@gmail.com

Najava radionica – Učimo heklati hobice

Poštovani,

Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec organizira besplatne humanitarne radionice heklanja za odrasle UČIMO HEKLATI HOBICE.

Radionice će se održavati u četiri termina, srijedom od 11. rujna do 2. listopada 2019. godine, u multimedijalnoj dvorani Knjižnice od 17:00 do 18:30 sati.

Prijava je obavezna, a broj polaznika je ograničen.

Za sudjelovanje na radionicama polaznici trebaju imati iskustva u heklanju. Polaznici sa sobom trebaju donijeti heklice (vel. 1,75 i 2,5 ili 2,00 i 2,5) dok ostali materijal osigurava Knjižnica.

Radionice vodi Ružica Varga koja ima dugogodišnje iskustvo u heklanju i pletenju te je u projekt heklanja hobica u Hrvatskoj uključena od samih početaka.

Hobice izrađene na radionicama bit će poslane ne provjeru kvalitete i dezinfekciju i nakon toga donirane Odjelu neonatologije Županijske bolnice Čakovec.

Hobice su heklane pamučne igračke namijenjene prerano rođenoj djeci. One pomažu prerano rođenoj djeci jer hvatanjem krakova ove igračke bebe podsjeća na majčinu pupčanu vrpcu što bebama pomaže u poboljšanju disanja, pravilnijim otkucajima srca, stvaranju zadovoljavajuće razine kisika u krvi te imaju dobar smirujući učinak na bebe. Ideja o heklanju takvih platnenih igračaka dolazi iz Danske, a Hrvatska se u projekt heklanja hobotnica uključila 2017. godine te danas obuhvaća 24 rodilišta diljem Hrvatske.

Željka Hatvalić Strahija 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*