Međimurje Press
Korisni savjeti

Od 24. veljače gledajte novi televizijski kanal RTL ADRIA

Na RTL Adriji gledajte najbolje filmove i serije iz cijele regije

Riječ je o kanalu koji će biti posvećen najboljim filmskim ostvarenjima i iznimno popularnim serijama koje su nastajale i bile gledane diljem regije

„Uvijek osluškujemo što naši gledatelji žele i na što najbolje reagiraju i, kao što smo i najavili, u 2020. odlučili smo povećati ponudu serija i filmova. Naša je misija bila pokazati publici da, osim vrlo jakih vijesti i zabavnog programa, možemo biti vrlo jaki i u serijskom programu pa s ponosom predstavljam još jedan specijalizirani kanal – RTL Adriju, koji će zadovoljiti ukuse svih naših gledatelja“, rekao je predsjednik Uprave RTL-a, Marc Puškarić.

RTL Adria posvećena je onima koji vole provoditi vrijeme uz premium televizijske sadržaje i klasike, a svakako treba istaknuti jednu od najboljih serija na teritoriju bivše Jugoslavije, prema ocjeni javnosti i kritike – „Senke nad Balkanom“, cijenjenoga glumca i redatelja Dragana Bjelogrlića („Montevideo“, „Vratiće se rode“, „Lepa sela lepo gore“), koja je nastala tek 2017. godine, a već se smatra savršenim uratkom kakav dosad nije snimljen na ovim prostorima. Radnja serije prožeta je povijesnim činjenicama i fikcijom, a odvija se potkraj dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beogradu koji potresa niz misterioznih ubojstava koje povezuju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal. Uz Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u „Senkama nad Balkanom“ glumačka je postava uistinu impresivna jer u seriji igraju ponajbolja regionalna imena kao što su Andrija Kuzmanović, Gordana Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski te ruski umjetnici Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov.

Serija „Besa“ nastala je u izvršnoj produkciji RTL-a te u međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa, a 2019. oduševila je publiku na Sarajevo Film Festivalu kad je premijerno prikazana. Kriminalistička serija od 12 epizoda na izrazito surov način dočarava kako se jedan običan i miran život može pretvoriti u pakao i neprestanu borbu za preživljavanjem, a sve zbog iskonskog nagona da zaštitite svoju obitelj. „Besa“ ima tri autora; Tonyja Jordana („Život na Marsu“ i „EastEnders“), te Mladena Matičevića i Igora Stoimenova. Spletke, korupcija, žestoki obračuni, organizirani kriminal na Balkanu te ponajprije priča o ljudima koje je spojio nevjerojatan splet okolnosti čine radnju iznimno napetom i zanimljivom pa će se svidjeti ljubiteljima serija i izvan ovih prostora, a uz fantastične kulise, „Besu“ krasi i sjajna glumačka postava od više od 200 glumaca i glumica od kojih je većina s područja bivše Jugoslavije. Među njima svakako treba istaknuti Radivoja Bukvića, koji tumači glavni lik Uroša Perića, te druge brojne inozemne glumce kao što su Arben Bajraktaraj, Sebastian Cavazza i glasoviti Miodrag Krivokapić.

Još jedna uspješnica bit će dio RTL Adrije, a riječ je o seriji „Mamini sinovi“, adaptaciji iznimno popularnog australskog sitcoma „Majka i sin“ (Mother & Son), prikazivanog u razdoblju od 1984. do 1994. godine, koji se zbog velikog uspjeha kod publike i dalje reprizira. Serijal od 42 epizode prati zajednički život majke Rozalije Rose Popović, koju je utjelovila glumačka legenda Svetlana Bojković, a koja je u seriji potpuno podjetinjila u starosti, njezina sina Milentija Bebu Popovića, koji odavno nije dijete, igra iznimno talentirani Andrija Milošević, a njegova brata Mihajlu Mišu Popovića – Nenad Jezdić. Kroz cijeli niz urnebesnih situacija i zapleta pratimo kako roditeljsko kormilo stalno mijenja kapetana, ali brod uporno plovi u smjeru koji Bebi najmanje odgovara, no jedno je sigurno – nije lako naći ženu kad živiš s majkom.

Najveća medijska grupacija u zemlji – RTL Hrvatska od danas broji osam televizijskih kanala, a novi specijalizirani kanal RTL Adria, osim spomenutih popularnih serija, u svoj šaroliki repertoar uvrstit će sve najgledanije tv-sadržaje cijele regije poput „Vratit će se rode“, uživati u klasicima poput „Krize“, „Ubice mog oca“, „Ena žlahtna štorija“, „Jutro će promeniti sve“ te bosanskom sitcomu „Studio 4“, ali i „Pogrešnom čovjeku“, „Tajnama“, „Vatrama ivanjskim“ i mnogim drugim RTL-ovim serijama.

Smijeh,akcija, ljubav – jezik RTL Adrije koji svi razumiju.

Izvor: https://www.rtl.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja