Psihošpancir 2017.

Od 17.-20.veljače održava se drugi  Psihošpancir, konferencija koju u 10. Tjednu psihologije organizira Društvo psihologa Varaždin. Suorganizatori ovog stručnog skupa su Sveučilište Sjever Varaždin (17/18.02.) i Međimursko veleučilište u Čakovcu (20.02.)

Prošlogodišnji Psihošpancir okupio je 75 predavača koji se bave mentalnim zdravljem, psihijatara, psihologa i medicinskih sestara/tehničara, koji su održali 55 sati predavanja i radionica za široku stručnu i ostalu zainteresiranu javnost (19/20.02.2016.).

Ove godine u programu Psihošpancira sudjeluje više od 140 sudionika, uglednih imena hrvatske psihologije.

Od psihijatara navodimo imena nekih od  aktivnih sudionika: Eduard Klain, Pavao Brajša, Miroslav Goreta, Slavko Sakoman, Darko Marčinko, Dražen Begić, Zoran Zoričić, Živko Mišević, Anto Bagarić, Herman Vukušić, Aleksandra Turković, Špiro Janović, Maja Bajs, Duje Barišić, Jelena Tunjić i dr.

Od psihologa i psihologinja sudjeluju: Nada Anić, Jasenka Pregrad, Vesna Vlahović Štetić, Nataša Jokić Begić, Željka Kamenov, Lidija Arambašić, Boris Jokić,  Vladimir Takšić, Dubravka Miljković, Majda Rijavec,Slavka Galić, Ljiljana Pačić Turk, Vesna Hauptfeld, Predrag Zarevski, Inge Vlašić Cicvarić, Karin Kuljanić, Mladen Mavar, Zora Subotić, Amir Zulić, Vesna Hude, Mladen Mavar, Matej Tomazin i mnogi drugi.

Teme predavanja, interaktivnih predavanja i radionica bit će interesantne širokoj stručnoj javnosti: psiholozima, liječnicima, prosvjetnim djelatnicima, pedagozima,  medicinskim sestrama i tehničarima, socijalnim radnicima, defektolozima, rehabilitatorima, radnim terapeutima.

Posebnost ovog stručnog skupa je mogućnost besplatnog sudjelovanja na predavanjima svim zainteresiranim građanima , a teme s kojima predavači sudjeluju na ovom festivalu psihologije životno su korisne .

Izdvajamo Okrugli stol : Sve što ste htjeli znati o studijima psihologije u Hrvatskoj, na kojem će pročelnici pojedinih Odsjeka za psihologiju ili profesori predstavljati studijske programe studija psihologije na FF Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Hrvatskim studijima i FF Sveučilišta u Rijeci učenicima   srednjih škola.

Simpozij: Psihologija za poduzetnike namijenjen je prvenstveno  menadžerima, poduzetnicima i poslovnim ljudima, a sudionici će moći slušati predavanja o stresu,sindromu sagorijevanja, emocionalnoj inteligenciji, psihologiji uvjeravanja, prednostima pojedinačnog i grupnog odlučivanja od vrsnih stručnjaka, psihologa i savjetnika, te sudjelovati u radionicama na kojima stečena znanja mogu naučiti primijenjivati.

Simpozij: Pshologija sporta namijenjen je prvenstveno  sportskim trenerima i voditeljima sportskih klubova, a osim sportskih psihologa i kineziologa  o svojim iskustvima govorit će i sportaši Emil Milihram i Slavko Goluža.

Svi oni koji su zainteresirani za dječju, školsku i razvojnu psihologiju moći će u tri dana, koliko je skup otvoren za javnost, čuti više od 30 predavanja i sudjelovati u nekoliko radionica namijenjenih odgojiteljima, učiteljima i profesorima, stručnim suradnicima , roditeljima  kao i svima ostalima kojima su djeca u centru profesionalnog ili osobnog interesa.

O važnosti komunikacijskih vještina, poremećajima ličnosti, specifičnostima rada s ovisnicima, psihologiji  nagrade i rizicima odrastanja, transferu i kontratransferu, kontratransferu u forenzičkoj psihijatriji, promjenama mozga u psihičkoj bolesti i liječenju, posttraumatskom stresnom poremećaju, bipolarnom afektivnom poremećaju, uporabi psihijatrijskih lijekova i mnogim drugim temama govorit će poznati hrvatski psihijatri.

Teme iz neuropsihologije, seksualnog ponašanja, kliničke i zdravstvene psihologije, zasigurno će privući velik broj ljubitelja psihologije.

Brojnim zanimljivim temama iz sestrinstva više od 30 različitih predavanja održat će medicinske sestre i tehničari, profesori, studenti i bivši studenti studija Sestrinstva na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Okrugli stol za novinare pod nazivom Mediji i empatija– treba li novinar biti empatičan?, kao i predavači koji o psihološkim temama govore  iz nekog drugog diskursa poput kulturnog antroploga Sandija Blagonića  poziv su i sudionicima drugih struka da tri dana uživaju u ovom festivalu psihologije kojim počinje 10. Tjedan psihologije, manifestacije koja se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem popularizacije psihologije i predstavljanja  njene uključenosti u život pojedinca i zajednice.

Pozivamo vas da dođete na Psihošpancir 2017. godine! Uživajte u brojnim predavanjima i radionicama, orkrijte nešto o sebi, o drugim ljudima, odgovorite na pitanja zašto plačemo, čemu se smijemo, kako volimo, zašto smo skloni ovisničkim ponašanjima, kako se nositi s tugovanjem, stresom i situacijama  kada stvari u životu ne idu onako kako bismo željeli .Moći ćete čuti odgovore na brojna pitanja koja ste si do sada postavljali i saznati  što je potrebno za uspješan brak,kako možemo usavršiti  svoje vještine odlučivanja,  što možemo učiniti za veću sigurnost djece u prometu, što treba, a što ne treba reći osobama koje tuguju, kada i zašto uzimati psihijatrijske lijekove, kako psihološki cijepiti djecu,kome smi slične/slični,  kako poboljšati svoj seksualni život, komunikaciju s partnerom i u timu,kako odgajati djevojčice, a kako dječake, kako biti najbolji prijatelj sam sebi, koja je tajna veza između pamćenja i sreće…   Što možemo očekivati od naših vrtića i škole i kakve veze s našim očekivanjima imaju smartphoni, turbo folk pjevačice, instagram, 3D printeri i Donald Trump, kako celebrty kultura mijenja naše živote i kakve veze ima Big Brother sa samostanom karmelićanki?- možda su pitanja koja si niste do sada postavili, ali odgovore na ta i brojna druga pitanja dobit ćete špancirajući ovogodišnjim Psihošpancirom.

Pozivamo Vas da ove godine sudjelujete na Simpoziju Psihologija za poduzetnike koji je namijenjen menadžerima, poduzetnicima  i poslovnim ljudima koji se bave upravljanjem tvrtki i poduzeća, a koji će se u okviru Psihošpancira  održati  18. veljače 2017.godine s počekom u 10 sati. Molimo Vas da prijavite sudjelovanje svojih djelatnika na mail tajnistvo.dpv@gmail.com ili na mob., 091 12 14 102 kako bismo mogli osigurati optimalne uvjete za sudionike radionica i interaktivnih predavanja, ali i pripremiti potvrdnice za sudionike o sudjelovanju na Simpoziju.

Broj sudionika je ograničen.

Kako se  Simpozij Psihologija za poduzetnike  organizira bez kotizacije za sudionike, molimo Vas da organizaciju Ssimpozija  podržite donacijom u skladu s Vašim mogućnostima. Cjelovit program bit će dostupan na dpv.hr

(Andreja Bogdan, predsjednica DPV-a

predsjednica Programsko-organizacijskog odbora Psihošpancira)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*