Tjedan mirenja – postupak mirnog rješavanja sporova bez naknade!!!

Pokrenite postupak mirnog rješavanja sporova bez naknade u razdoblju od 16. do 23. listopada 2017.

Hrvatska udruga za mirenje (HUM), prva medijacijska udruga u Republici Hrvatskoj, petu godinu za redom organizira TJEDAN MIRENJA. Tjedan mirenja održat će se u Zagrebu od 16. do 20. listopada 2017. i u Rijeci 23. listopada 2017. Želja organizatora je javna promocija mirenja (medijacije) kao izvansudskog načina rješavanja sukoba i sporova.

Tjedan mirenja je namijenjen svima zainteresiranima neovisno o tome imaju li sporove il ne. Postupci mirenja čije pokretanje se predloži tijekom ovog Tjedna pred Centrom za mirenje HUM-a provest će se bez naknade (besplatno). Kroz ovaj tjedan održat će se tri okrugla stola:

„Rješavanje potrošačkih sporova mirenjem umjesto ovrhama“

„Uloga odvjetnika u mirenju i sinergija parničnog odvjetništva i odvjetništva u mirenju”,

„Kako zajedno pobijediti neutemeljene mitove o mirenju” za institucije za mirenje.

Pripremljena su brojna besplatna predavanja te interaktivne radionice za zainteresirane građane i izmiritelje. U četvrtak, 19. listopada 2017. svečano će se obilježiti „Conflict Resolution Day“- “Svjetski dan rješavanja sukoba”

“Nema nerješivih sporova već samo onih koji se ne rješavaju”, naveo je predsjednik HUM-a, dr. sc. Srđan Šimac. Želja nam je proširiti informaciju o postojanju mirenja kao efikasnog alata za unaprjeđenje komunikacije i brzo te ekonomično rješavanje sporova svih vrsta.

HUM je od Ministarstva pravosuđa RH akreditirana institucija za mirenje i za obuku izmiritelja. Osnovana je 19. rujna 2003. i utemeljena je na entuzijazmu i pouzdanje osnivača u način rješavanja sporova koji se temelji na dijalogu, međusobnom uvažavanju te razumijevanju stajališta i interesa suprotstavljenih strana. Udruga danas broji preko 700 članova. Među njima su odvjetnici, suci, gospodarstvenici i stručnjaci iz mnogih drugih područja), ali i pravne osobe.

U skladu s pravnom stečevinom Europske unije te bogatom povijesti i razvojem mirenja na globalnoj razini, HUM provodi aktivnosti među građanima, organizacijama i javnosti usmjerene na upoznavanje s mogućnostima koje pruža mirenje. Mirenje je izvrstan  postupak za rješavanje svih vrsta životnih i poslovnih problema na mnogo brži, ekonomičniji i jednostavniji način. U postupcima mirenja postiže se nagodba u najvećem broju slučajeva (u preko 80 posto predmeta). Blizu ovoj brojci uspješnosti okončanih sporova je i Centar za mirenje HUM-a, u kojem se svako treće mirenje završava s nagodbom već na prvom sastanku. Zadovoljstvo s mirenjem i s izmiriteljima je najčešće stopostotno neovisno o sklapanju nagodbe, a sve stranke koje su u HUM-u koristile postupak mirenja, preporučile bi ga i drugima.

Želite li i Vi riješiti svoj spor brzo, možda već u jednom danu?  Tijekom Tjedna mirenja izmiritelji u Hrvatskoj udruzi za mirenje pokazat će vam kako.

(Suzana Fugaj, mag.iur.)

e-mail: info©mirenje.hr

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*