“Lijepom našom” iz Čakovca 23.11.2017. od 19 sati

Lijepom našom zabavno-glazbena emisija je Hrvatske radiotelevizije. Serijal je to javnih koncerata tradicijske kulture, prije svega hrvatskog naroda, ali i nacionalnih manjina. Lijepom našom jedna je od najdugotrajnijih HRT-ovih emisija.  Ciklus emisija je krenuo 1996. godine i traje do danas.

Emisija je postala vrlo popularna među gledateljstvom. Postala je brend i omiljena, jer je važnost daje malim sredinama koje rijetko dobivaju medijsku pozornost. Snimana je po dvoranama hrvatskih gradova i mjesta, uz tisuće gledatelja. Prije svega serijal ima glavnu značajku folklorne predstave. U njoj nastupaju poznatih i manje poznati glazbenici zabavna i folklorna usmjerenja, lokalno poznati glazbenici, kulturno-umjetnička društva. Izvode se tradicijske pjesme i plesovi, ali i suvremene popularne pjesme. U sporednom dijelu su rekonstrukcije i prikazi narodnih običaja.

U srce Međimurja-Čakovec, stiže po treći puta, u četvrtak 23. studenog s početkom u 19 sati. Idejni tvorac LIJEPE NAŠE Branko Uvodić, jučer je boravio u Čakovcu s ekipom producenata HTV-a kako bi s županijskim organizatorom dogovorio detalje spremnosti za još jedan spektakl.

Možemo objaviti i sudionike snimanja u Čakovcu. Prvi dio vezan je za KUD-ove koji su svojom uspješnošću označili protekli period, a prema sugestiji Dejana Buvača.

Nastupaju:

KUD “Donji Vidovec”

KUD “Belica”

KUD “Fiolica” Orehovica

KUU “Nedelišće”

MVS “Zrinski” Čakovec

ŽVS “Stridona” Štrigova

Od poznatih hrvatskih izvođača nastupaju:

Nina Kraljić

Barbara Othman

Mejaši

Đuka Čajić

Kostadinka Velkovska

Ana Rucner

Vlado Kalember

Indira Vladić

Vladimir Kočiš Zec

i još nekoliko domaćih izvođača koji dan kasnije, u petak 24.11. nastupaju na Međimurskom festivalu “Ljubo Kuntarić.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*