Međimurski fašnik najveći dosad

Nekoliko dana dijeli nas od ovogodišnjeg 54. po redu Međimurskog fašnika koji su danas na prigodnoj press konferenciji najavili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, v.d. voditeljice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, te ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi.

Nikada više prijavljenih skupina kao ove godine, glavna je karakteristika koja nas očekuje za dane vikenda. Uz dječji, 10. veljače  i onaj glavni tradicionalni 11. veljače, uz jedinstveni vizual dekoracije duž ulice Kralja Tomislava, ovogodišnji fašnik možemo slobodno nazvati i međunarodnim, s obzirom na sudjelovanje mašakara iz susjedne Slovenije i Mađarske.

Organizatori su se pobrinuli osigurati preko 2000 besplatnih krafni, uz najavu i pića i ića.

Uz limenu glazbu i Čakovečke mažoretkinje, zanimljivo je da će gradom proći već prvog dana u subotu, 25 skupina djece sa čak 800 sudionika čakovečkim vrtića, ali i po prvi puta vrtića iz Šenkovca i Svetog Martina na Muri. Onaj nedjeljni dio obuhvaća 28 grupa s 900 sudionika, a osigurane su i novčane nagrade za najbolje.

Sve u svemu, čeka nas vrući i uzbudljiv vikend u Čakovcu na najvećem dosad fašniku u Međimurju koji će kulminirati spaljivanjem “krivca” za sve nedaće.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*