Međimurje Press
Moda Showtime

Mini modnom revijom obilježeno 15. godina tvrtke Ana Kraš Design!

Poznata varaždinska dizajnerica Ana Kraš Šoštarić protekle je subote mini revijom svojih kreacija obilježila 15. godišnjicu osnutka tvrtke Ana Kraš Design

Zanimljiv interijer varaždinskog Julijanovog dvorišta postao je modna pista za predivne modne komade iz čak 3 ovogodišnje kolekcije Ane Kraš – AK Basic, AK Retro i AK Black, dok je na pisti, ali i kao glazbena pratnja nastupila varaždinska pjevačica Anita Huđek.

Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i brojne čestitke, Ana je istakla kako je unatoč izazovima u protekloj godini sretna i zadovoljna napretkom i činjenicom da radi sa super ljudima, te se uvijek veseli novim poslovnim, ali i kreativnim pothvatima.

– Sve je počelo kada sam imala 13 godina i odlučila postati dizajner. Sa 17 sam počela šivati, a tijekom fakulteta sam se bavila modnim revijama i kostimografijom. Nakon diplome iz višeg modnog dizajna otvorila sam obrt Studio za dizajn AK, koji je 2018. godine postao Ana Kraš d.o.o. U ovih 15 godina prošli smo svašta, malo smo bili gore, malo dolje, ali upornost i užitak u radu su oduvijek bili veliki motivatori. Važno mi je biti bolja danas nego jučer, pa mije to glavni pokretač u životu – istakla je Ana kojoj se, kako priznaje, novi modeli stalno vrte po glavi.

– U svakoj kolekciji radim “ziher” najčešće crne modele, ali si ponekad dopustim i eksperimente, pa na haljine npr. ubacim uzorak s mrtvačkim glavama. Naime, moje su kolekcije namijenjene ženi koja nije rock zvijezda nego mama, učiteljica, djelatnica, novinarka, odvjetnica, administratorica, ekologinja, kuharica itd… Ona voli životnje, voli prirodu, jesti i uživati u životu. Cilj nam je da se u našoj odjeći osjeća ugodno i da je ne
sputava, već radi za nju pošto u njoj najčešće provodi cijeli dan – istakla je i dodala kako joj je izuzetno važno kontinuirano istraživanje u kreativnom radu, jer posao koji ne stvara ništa osim novca, slab je posao.

Inače, Ana Kraš Design godišnje proizvede i do 15 tisuća modnih komada koje možete kupiti u Kukuljevićevoj 7 u Varaždinu, a dostupni su i u 20-ak butika u Hrvatskoj te na www.anakras.hr. Komadi s održane revije iz kolekcije Zima 2021/2022 bit će dostupni u slobodnoj prodaji krajem rujna ove godine.

Martina Gerbus Vidaković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja