Od nesuđenog diplomate do vrhunskog dizajnera cipela

MODA

Piše: ANAMARIJA KRČMAR

Manolo Blahnik španjolski je dizajner cipela koji je svoju karijeru započeo prije 45 godina u Londonu. Nesuđeni diplomat u Genevi je studirao politiku te pravo nadajući se takvom pozivu ne sluteći da će se baviti pozivom za koji uopće nije bio kvalificiran.

Blahnik je danas jedan od najuspješnijih dizajnera svijeta. U čast dugovječnosti njegova uspjeha održana je izložba ” The Art of Shoes” u milanskoj palači Morando gdje je bilo izloženo 212 modela te osamdeset skica. Ipak, omiljeni model svih dama za svečanije prigode je štikla koja dolazi sa sedam visina potpetica i u 12 boja.

Taj je model proslavila američka glumica Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw: te joj je cipele obuo Faca kad ju je konačno zaprosio. Na veliko oduševljenje njegovih ljubiteljica izložba ni ormar nisu jedina mjesta gdje mogu vidjeti njegove cipele. Nedavno je završilo snimanje dokumentarnog filma “Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards” te se isti u kinima prikazuje od 05.10. 2017. godine. Svakako vrijedi pogledati 45 godina iskustva sažetog u samo dva sata prikazivanja.

O autoru
Anamarija Krčmar

Vezane vijesti

Komentiraj

*