Najava – Star Wars tjedan u Osijeku

STAR WARS TJEDAN  održava se od 6. do 11.11.2017. u Osijeku po drugi puta u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Događaj organizira Udruga Star Wars Hrvatska i GISKO

Svečano otvorenje s koreografijom s početkom u 18 sati započelo je danas sa predavanjem „Put Sile“ koje će održati članica Udruge, Marina Bistrović.

U utorak, 7.11.2017. nekoliko članova Udruge će kroz kratke prezentacije pokazati publici kako se od lako dostupnog materijala može izraditi svoj Star Wars kostim. Srijedu 8.11.2017. obilježit će radionica Star Wars facepaintinga Marije Cindrić i Tene Vuksanić, u četvrtak 9.11.2017. nas očekuje zanimljivo predavanje izrade svoga lightsabera koju će održati Ivana Bistrović, a u petak, 10.11.2017. Domagoj Prus će prezentirati svoju fanovsku Star Wars knjigu. Subota je ujedno i posljednji dan Star Wars tjedna, a obilježit će ga šetnja kostima centrom Osijeka, škola mačevanja te izvlačenje dobitnika nagrada nagradnog natječaja.

Dodatni poticaj za ovakav događaj daje nam i činjenica kako je Epizoda VIII: Posljednji Jedi djelomično snimana i u Hrvatskoj, a za koju smo nedavno vidjeli i trailer te već pripremamo dodatna događanja i u Splitu te tradicionalnu svečanu pretpremijeru u Zagrebu.

UDRUGA STAR WARS HRVATSKA – Osnovana 2002. Trenutno ima 130+ aktivnih članova – SF udruga s najviše članova u Hrvatskoj. Centralno web mjesto je Star Wars portal koji prati recentne vijesti i rad udruge. Na društvenim mrežama najviše djeluju kroz fan stranicu Star Wars Hrvatska koja trenutno ima 8 000+ fanova i Instagram s više od 1 111 pratitelja. Udruga je uvijek rado viđena radi kostima koje posjeduje u udruzi.

(Udruga Star Wars Hrvatska)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*