Plesni studio Korak orijentiran isključivo na kvalitetna europska natjecanja

Plesni studio Korak sudjelovao je prošlog vikenda na Internacionalnom dance festu koji se održavao u Pragu. Natjecali su se plesači juniorske postave u dobi od 10-14 godina u kategorijama solo, formacije i male grupe.
Od plesnih stilova konkurirali su za medalje u street style, jazz i contemporary modern kategorijama na što smo vrlo ponosni, jer pokazuju sposobnost i raznovrsnost naših plesača na što smo fokusirani od njihove najranije dobi – kaže koreografkinja i voditeljica studia Virna Hošnjak, koja također navodi da obzirom na relativno kratko postojanje kluba ( 2 godine ), tek istražuje sa svojim plesačima raznovrsna natjecanja kako bi ubuduće znali gdje sudjelovati, jer teže najkvalitetnijima kako bi djeca doživjela ples na nivou.
Tako su ove godine odlučili propustiti svjetsko prvenstvo u Rimu zbog nezadovoljstva organizacijom određenog saveza, iako su osvojili plasman za sudjelovanje. To je i bio razlog njihovog odlaska u Češku u kojoj su osvojili 5 zlatnih, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju no ovoga puta ne bi se fokusirali na medalje nego na 3 specijalne nagrade osvojene u dječjoj i juniorskoj kategoriji od svih sudionika svih plesnih stilova na natjecanju.
Nora Mesarić, naš mali čakovečki Michael Jackson , osvojila je nagradu za najbolji mladi plesni talent,te osvojila besplatno sudjelovanje na Dance Festu Prag 2018.
Formacija je osvojila nagradu za najbolju grupu te osvojila sudjelovanje na Spain Dance Open-u ,dok je Virna Hošnjak za istu grupu dobila nagradu za najbolju koreografiju te je kao nagrada stigao poziv za Mvmnt International Dance Competition u Bugarskoj.
Slobodno vrijeme proveli su u druženju i razgledavanju prekrasne Češke. Ovim putem pozivaju sve ljubitelje plesa na božićni plesni show koji će se održati u dvorani Graditeljske škole 22.12. sa početkom u 19h gdje će sudjelovati 360 plesača Koraka, a plesni show će biti humanitarnog karaktera.
(v.h.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*