Međimurje Press
Showtime

Sve je spremno za jubilarni 20. Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”!

Atrij Starog grada, petak, 27.svibnja od 21 sat

Stotine krupnih i sitnih detalja, sastavnice su organizacije velikog hrvatskog festivala, koji ove godine bilježi dvadeset godina postojanja. Tijekom dva desetljeća, Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“ postao je brend u domaćoj popularnoj glazbi, ali i prepoznat van granica Hrvatske.

Jubilarni 20. MEF-a ove se godine za razliku od svih prijašnjih, događa u svibnju i to u Atriju Starog grada povodom Dana Grada Čakovca. Uz jubilej, ove godine festival donosi i neke novosti, a jedna od njih je i glasovanje publike u atriju, na osnovi čega će se i dodijeliti Grand Prix publike.

 

Alka Vuica, Đuka Čaić, Lidija Horvat Dunjko & Damiano Roi, Kim Verson, Igor Delač, Dražen Žanko, Etno duo Goga i Željko, Darko Domijan, Zdravko Valentin, Sonja Agata Bišćan, 4Face, Patricija Juračić, Big Block, Kristina Gita Kavran, Miroslav Petrac i Glaž & prijatelji, izvođači su čije ćemo nove izvedbe pratiti uz festivalski orkestar, na dosad najvećoj pozornici.

Odabir je to umjetničkog direktora festivala Leonarda Bakse Čečija, koji je istaknuo kako se isključivo vodio kvalitetom i omjerom, dajući prostor već etabliranim, ali i mladim imenima. Priliku za prezentaciju dao je i šestorici izvođača iz Međimurja koji zaslužuju promociju svog rada. To su: Đuka Čaić, Kristina Gita Kavran, Patricija Juračić, Glaž i prijatelji, 4Face i Etno duo Goga Željko.

Napomenimo da se priprema i spektakularni uvod u festival uz istinski Međimurski štrih te show program u tijeku glasovanja.

Jubilarni MEF ove potpisuju izvršni direktor Rajko Dobošić, umjetnički direktor Leonardo Baksa Čeči, glazbeni producent Toni Eterović, tehnički direktor Robert Guterman.

Gosti festivala uz etablirani Plesni studio “Korak” Virne Hošnjak, bit Ženska vokalna skupine Stridone, nevjerojatna Shasha Cui iz prošlogodišnjeg Supertalenta, naša sjajna sopranistica Marija Vidović.

Kompilacijski CD u izdanju nakladničke kuće Arija-Menart bit će dostupan uoči samog festivala, a od prošlog tjedna pjesme su zaplovile i domaćim eterom na mnogim radio postajama i već postale hitovi dana.

Kao i svake godine festival se snima za potrebe HRT-a.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se rezervirati na e-mail: medjimurskifestival@gmail.com

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja