Amerikanka Lorraine Copeland Kearney nosi nakit iz Međimurja

KREATIVNOST POVEZUJE LJUDE

Bivša stjuardesa Pan Am-a (Lorraine C. Kearney), jedna od preživjelih poslije teške avio-nesreće živi u Washinngtonu. Njezina majka ima 83 god. i postala je sada, u toj dobi gradonačelnica  jednog malog američkog gradića. Lorranine je sa svojim suprugom velika prijateljica obitelji bivšeg predsjednika SAD-a Clintonovima.

Igrom slučaja, Lorraine se prije nekoliko godina na dječjem likovnom festivalu u Americi upoznala s našom sugrađankom Blaženkom Križan nastavnicom u OŠ Pribislavec.

Pokazujući joj fotografije Lorraine se oduševila školskim muralima i pokazala veliki interes za ovu vrstu umjetnosti. Prijateljstvo se nastavilo putem FB-a, a aktivnosti naše sugrađanke nisu ostale nezapažene. Slikarije, briga o životinjama, humanitarne akcijama naše sugrađanke u Međimurju, samo su produbile prijateljstvo.

Ono pak što je Lorraine posebno privuklo pažnju i pobudilo interes je nakit koji Blaženka izrađuje u slobodno vrijeme. Ti stilski ukrasi svake žene, a koje smo znali viđati i na nekim prodajnim humanitarnim akcijama u Međimurju, oduševile su Lorraine. I ne samo to, nakit je izazvao veliki interes kompletnog okruženja ove dame, koja je već na adresu Blaženke uputila niz narudžbi.

Kako Lorraine često gostuje u televizijskim emisijama, izgleda da je uspjeh naše sugrađanke i njena kreativnost na američkom tržištu neizbježna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*