Mjesec astronautike u Čakovcu

Nakon nedavno održanog predavanja Ante Radonića „“Svemirska era čovječanstva” u organizaciji Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza uz podršku Astronomskog društva „VEGA“ Čakovec, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Međimurske udruge inovatora, u četvrtak 28. prosinca 2017. godine nastavlja se Mjesec astronautike u Čakovcu.

S početkom u 19:00 sati u dvorani na katu Scheierove zgrade, Matice Hrvatske 2 u Čakovcu bit će održana predavanja pod nazivom „Dobro došli na Mars“ i „Geologija svemira“. Predavači će biti prof. dr. Tihomir Marjanac i magistrica kemije Marina Čalogović oboje s Geološkog zavoda Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

Dozvole li vremenski uvjeti za promatranje svemira, tokom večeri i po završetku predavanja, za građanstvo će članovi Astronomskog društva „VEGA“ Čakovec na Trgu Republike postaviti svoje teleskope. Na raspolaganju će biti i novonabavljeni kvaliteni solarni teleskop. Termin od 22. do 28. prosinca je ove godine idealan za promatranje Mjeseca.

(Željko Medved)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*