Rotary klub Čakovec obilježio 20 godina postojanja

U prostorijama Čakovečkih mlinova 23.travnja 1997.g. održala se Osnivačka  Skupština Rotary kluba u Čakovcu, a utemeljiteljski sastanak 19.studenog godinu ranije na imanju vinara Franje Lovreca u Svetom Urbanu. Punopravnim članom svjetske obitelji Rotary Internacionala klub je postao 27.lipnja 1977.g.  nakon Charter Celebration u čakovečkom Hotelu Park.

Prvi predsjednik Kluba bio je ugledni čakovečki oftamolog Ivan Sklepić ujedno i inicijator projekta. Rotarijanci Čakovca tako su postali 8 Klub u Hrvatskoj. I danas njeguju vječnu čovjekovu težnju – toleranciju,prijateljstvo i svjetski mir.

Danas Klub broji 26 članova, koji rade na humanitarnim projektima. U njihovom sastavu u Čakovcu djeluje Inner Wheel  organizacija koja  i ovdje, okuplja prvenstveno supruge rotarijanaca te Rotaract klub Međimurje koji brine o mladima.

Današnje obilježavanje dva stoljeća postojanja Rotary kluba u Atriju Starog grada u Čakovcu pozdravio je župan Matija Posavec, dok su okupljene zabavljali Ana Labazan Brajša na violini i Jazz kvintet Fusion Five.

Rotarijanci su i ove godine nagradili 6 učenika plaketama, diplomom i čekom od 3000 kuna, najbolje maturante čakovečkih srednjih škola potičući njihovu izvrsnost. Nagrade su primili Anja Škvorc iz Črečana, Tomislav Tomašić iz Slakovca, Filip Bacinger iz Nedelišća, Klara Đukes iz Nedelišća, Lana Jadan iz Hlebina i Marin Zadravec iz Bogdanovca.

Na kraju valja istaknuti i knjigu koju je za 20-godišnjicu pripremio i uredio poznati čakovečki novinar Ivica Žišković pod naslovom 20 GODINA ROATARIJANSTVA U MEĐIMURJU 1997-2017.

(r.d.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*