Međimurje Press
Svijet

Zastupnica Glavak pozvala građane da sudjeluju u Konferenciji o budućnosti Europe!

Aktivnosti u okviru Konferencije o budućnosti Europe sve su intenzivnije, a odvijaju se na nekoliko načina – putem višejezične digitalne platforme futureu.europa.eu, na europskim panelima građana, na događajima u državama članicama i na plenarnoj skupštini, na kojoj zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak sudjeluje kao delegat Europske pučke stranke.

Konferencija o budućnosti Europe inovativan je dijalog s građanima jedinstven u cijelom svijetu. Promišljanja građana iznesena na Konferenciji prevest će se u konkretne politike koje će odrediti budući smjer Europske unije. Prema najnovijim podacima do sada je na  2,159 događanja u sklopu Konferencije sudjelovalo 106,957 tisuća građana. Predstavljeno je 7,198 tisuća ideja i 13,258 tisuća komentara. Na višejezičnoj digitalnoj platformi sudjelovalo je 26,159 građana, a 39,045 građana dalo je podršku idejama koje su predstavili drugi građani. Prilika da se broj sudionika na događajima još poveća je europski panel građana koji će se održati u Strasbourgu od 17. do 19. rujna.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak u Konferenciji o budućnosti Europe sudjeluje i kao govornica na mnogim događajima u okviru Konferencije, poput tematskog skupa o viziji za Hrvatsku koji je u svibnju održan u Hrvatskom saboru, zatim panela o mladima i održivom turizmu u Dubrovniku te panela o mladima i obrazovanju u Puli. Isto tako, zastupnica Glavak u srpnju je na Plitvičkim jezerima organizirala događanje na temu uloge žena u budućnosti Europe, prvo u nizu planiranih konferencija na kojima će građani moći neposredno razmijeniti mišljenja i oblikovati svoje ideje. Zaključci i ideje sudionika konferencije na Plitvičkim jezerima objavljeni su na višejezičnoj digitalnoj platformi. Što se tiče budućih aktivnosti, zastupnica Sunčana Glavak organizirat će događanja s mladima u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja