Međimurje Press
Zanimljivosti

Advent kod Matoša pretvara Gornji grad u najromantičniju blagdansku kulisu!

Popularno Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, ponovno oblači svoje blagdansko ruho i pretvara se u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave. Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna, točnije 26. studenoga.Na svakom koraku ove najpopularnije blagdanske manifestacije posjetitelji će uživati u pomno biranoj scenografiji koja ih vraća u „dobra stara vremena“ i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša – Caffe de Matoš, ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu koju je osvojio već za svoje prvo izdanje 2017. godine.

Ovogodišnje izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali nudi i brojne novitete. Mirisi su sigurno nešto što će posjetitelji prvo osjetiti. Na šetnici će ih dočekati čak devet crvenih adventskih kućica s bogatom street food ponudom koju čine tradicionalna hrvatska zimska jela, vege ponuda i brojni specijaliteti koje će biti moguće kušati samo na ovoj manifestaciji.

Poznati foto – punktovi Adventa kod Matoša, kao što su prozor koji gleda na Zagreb, bezbroj lampica i sitni rekviziti u krošnjama, sjajna pozornica u cabaret stilu,  okviri u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu. Zimski provod upotpunit će koncerti i DJ nastupi, a oni najmlađi će pak uživati u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima jer ih kod Matoša čekaju dječje predstave, mađioničar, disco i razne igre.

Karlo Pavlić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja