Međimurje Press
Zanimljivosti

Biciklistička avantura preko pola Europe!

Tri biciklista s područja Grada Mursko Središće, Robert Bogdan, Saša Matić i Zvijezdan Tuksar, te njihov prijatelj Miroslav iz Banja Luke i ove su se godine zaputili u avanturu preko pola Europe.

Ovogodišnje su putovanje nazvali Dunavskom rutom i krenuli iz Vöhrenbacha uz rječicu Breg prema službenom izvoru Dunava u Donauschingenu i pratili u početku malen i plitak Dunav koji se postupno pretvara u najveću europsku rijeku. U njihovom ih naumu nije spriječio ni toplinski val i temperature preko 35 stupnjeva celzijevih, a ni makadamski put kojim su se vozili nemali dio puta. Uživali su u Dunavu i predivnim malim i većim gradićima uz put. Skelom su se kasnije prebacili iz Njemačke u Austriju koja je kudikamo bolje organizirana i uređena po pitanju biciklističkih ruta. Šesti dan su se i okupali u Dunavu, a sljedeći, sedmi, ušli u Beč, te uživajući u grafitima ispod mostova krenuli za Bratislavu, gdje su se oprostili od svojeg suputnika – Dunava, a krajem dana zbog poslovnih obaveza i polovice ekipe – Saše i Miroslava.

Posljednjeg su se dana zaputili preko Mađarske prema Murskom Središću, gdje prelaze zadnjih 165 od ukupno 1225 kilometra. U lučici, na Šetnici svete Barbare dočekao ih je gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak i brojni prijatelji i biciklisti. I tako je završila još jedna avantura središćanskih biciklista, a ostaje tek za pričekati što će isplanirati za iduću godinu.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja