Međimurje Press
Zanimljivosti

Bolt u sklopu čakovečkog Sajma sigurnosti i prevencije najboljim vozačima dijeli besplatne kacige!

Čakovec je bio peti hrvatski grad koji je uveo uslugu najma Bolt električnih romobila, sada dostupnu u njih osam diljem Hrvatske. Popularnost ove usluge mikromobilnosti potvrđuje i podatak da su građanke i građani u samo četiri mjeseca otkad je ona dostupna u Čakovcu na “Boltekima” prošli više od 88.000 km, a istaknuo se i posebno entuzijastičan korisnik s vožnjom od čak 30 km.

Bogatom programu Sajma sigurnosti i prevencije koji godinama okuplja profesionalce iz te sfere ove se godine pridružio i Bolt koji će u suradnji s lokalnom policijom pomoću poligona ukazati građanima kako sigurno koristiti e-romobile, testirati vještine vožnje, poštivati prometne propise te ispravno parkirati. Prvih 50 građana koji se tijekom demonstracije pokažu kao najvještiji Bolt će podijeliti besplatne kacige koje će kasnije moći koristiti tijekom vožnje Boltovih romobila u gradu. Zainteresirani građani stariji od 16 godina moći će se okušati u vožnji na Boltovom poligonu, a u slučaju kiše aktivnosti će se preseliti u prostorije sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec.

Građani Čakovca trenutno na raspolaganju imaju 150 romobila koji se nalaze na devet ispostavnih lokacija, a u blizini se nalaze još tri lokacije s 50 romobila u općini Nedelišće. Za vrijeme trajanja Europskog tjedna mobilnosti u Čakovcu će romobili biti dostupni po posebnim cijenama – tako će korisnici romobile moći otključati po cijeni od 5 kuna (0.66 EUR) te se prvih deset minuta vožnje voziti besplatno, a nakon deset minuta jedna minuta vožnje iznosit će jednu kunu (0.13 EUR).

Također je važno istaknuti da su društvena odgovornost i savjeti korisnika ključni za uspjeh Boltovih usluga dijeljenja. Podaci pokazuju da se četiri od pet vožnji Boltovim e-romobilima odvija na relacijama do tri kilometra, tako je jasna potreba za ovakvih oblikom mikromobilnosti u urbanim sredinama.

“Ovakav tip usluge usmjeren je na stvaranje gradova za ljude kroz eco-friendly, održiv i siguran prijevoz. Uz smanjenje emisija CO2 usmjeren je i na štednju vremena i novca naših korisnika tijekom obavljanja njihovih svakodnevnih obveza. Važno je istaknuti i da u pogodnostima mikromobilnosti možemo dulje uživati ako radimo zajedno i odgovorno, čuvamo resurse koje dijelimo i značajno smanjimo incidenciju vandalizma.”, rekao je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost Bolta u Hrvatskoj i Sloveniji.

Uz Dan sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju romobila u gradovima diljem Hrvatske, Bolt je u samu aplikaciju uveo Alate za sigurnost čime se dodatno pridonosi sigurnosti na cestama i naglašava poštivanje svih sudionika u prometu te je u suradnji s Allianzom pokrenuo i program osiguranja vozača romobila.

Također, Bolt intenzivno promiče i odgovornu vožnju koja podrazumijeva sedam jednostavnih koraka te sigurnosnu značajku Drunk driving koja sprječava vožnju pod utjecajem alkohola, a uključuje se u noćnim terminima kad je koincidencija takvih slučajeva veća.

Bernard Mihaljević

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja