Međimurje Press
Kultura i obrazovanje Zanimljivosti

Drone Pilot Academy – edukacija za pilote dronova na FOI-ju!

Pozivamo Vas na prezentaciju Drone Pilot Academy – edukacije za pilote dronova, koja će se održati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu (FOI I, dvorana 1), u utorak, 6. srpnja 2021. godine s početkom u 09:00 sati.

Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim regulativama, Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenu učenicima srednjih škola i studentima. Posebnu vrijednost edukacije daju i podupiratelji samog projekta: Elektrostrojarska škola Varaždin, tvrtka Orqa d.o.o. i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo čiji su stručnjaci uključeni u provedbu edukacije.

Edukacija je osmišljena kao skup radionica kroz koje će, tijekom 5 dana, polaznici naučiti kako na odgovoran način upravljati bespilotnim letjelicama. Iskusni edukatori prenijet će teorijska i praktična znanja, a za sve polaznike osigurana je oprema – bespilotne letjelice za korištenje tijekom edukacije čime se ukida i početna prepreka svim polaznicima.

Na konferenciji za medije bit će održana i demonstracija upravljanja i leta dronova. Više informacija o edukaciji i njezinoj važnosti za širu zajednicu u utorak će govoriti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Press Release FOI

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja