Međimurje Press
Zanimljivosti

Ljetovanje u Dramlju u okviru projekta „ I ja bih na more“ 2022.

Društvo „Naša djeca“ Čakovec već dvadeset i dvije godine provodi projekat „I ja bih na more“ za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji. Posljednjeg tjedna mjeseca lipnja ove godine u odmaralištu Stanorada u Dramlju  u organizaciji Turističke agencije Vitae Travel ljetovalo je 27 djece sa voditeljicama Robertom Taradi, Hanom Zrna i Gordanom Šoltić Siladi. Potvrde za ostvarivanje prava na ljetovanje izdao je Centar za socijalnu skrb Čakovec.

Troškove ljetovanja je financirao Grad Čakovec iz planiranih sredstava Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece u iznosu od 12. 000 kuna, a ostali iznos od 41.750,00 kuna osiguran je organizacijom tri vrlo uspješne, velike humanitarne akcije: Advent run u 12. mjesecu 2021., humanitarne predstave „Plesna haljina žutog maslačka“ kazališne skupine „Cipelići“ i humanitarni koncert nominalnih članova Društva „Naša djeca“ održani u mjesecu svibnju ove godine.

Vrijednosti ovog projekta su te što su djeca u zdravom morskom okruženju oplemenjena sa novim spoznajama, stekla nove komunikacijske vještine, nove prijatelje iz različitih obiteljskih sredina i nadasve što su boravila na moru koje je prvenstveno važno za njihovo zdravlje, rast i razvoj.

Aktivnosti koje su osmišljene i realizirane na ljetovanju prvenstveno su bile usmjerene na kvalitetan rast i razvoj djece, razvijanje kvalitetnih socijalnih odnosa, komunikacije, te tolerancije.  Svakodnevno su djeca boravila na plaži uz organizirane igre u vodi – škola plivanja, igre sa vodom i pijeskom,  a u večernjim satima u šetnji,  na sladoledu, te kreativnim i zabavnim aktivnostima. Organizirana je i vožnja brodom, te izlet u Crikvenicu.

„Veliko hvala Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca, Atletskom klubu Međimurje, Turističkoj zajednici Grada Čakovca, Centru za kulturu Čakovec, Centru za socijalnu skrb Čakovec,  nominalnim članovima i volonterima Društva „Naša djeca“ Čakovec – Plesni studio „Vivona“, Studio suvremenog plesa „Teuta“, „Čakovečke mažoretkinje“, „Čakovečki mališani“, Plesna skupina Osnovne škole Belica, Umjetnička škola Miroslav Magdalenić, 1. osnovna škola Čakovec, 2. osnovna škola Čakovec, 3. osnovna škola Čakovec, Centar za odgoj i obrazovanje, Osnovna škola Kuršanec i Osnovna škola Ivanovec, kazališnoj skupini Dječjeg vrtića Cipelica „Cipelići“, Dječjim vrtićima Žibeki, Prugi i prijatelji, Dječja mašta i Cipelica. Posebno hvala donatorima: Intermegrad d.o.o., Brid d.o.o., Ganzer elektro d.o.o., OPG Martinec Josip, Đurkin d.o.o., Marciuš Jurica, Marko Antonović i  Crvenom križu Čakovec.

Zahvalu upućujemo svim medijima bez čije podrške ne bi mogli organizirati humanitarne akcije.i svima koji su se uključili u projekat.

„Tako ste postali dio prekrasne priče i ostvarenja dječjeg sna. Vaša humanost omogućila je djeci uživanje u moru, suncu, igrama na plaži i druženju sa prijateljima. Svako dijete je jedinstveno i neponovljivo i zaslužuje našu pažnju, ljubav i podršku. Djeca su naša sadašnjost i trebaju nas ovdje i sada jer sve ono što im pružimo sada, ulaganje je u njihovu sretnu budućnost, ali i budućnost našega grada Čakovca i naše županije“, istaknula je predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec i predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Čakovec – prijatelj djece Gordana Šoltić Siladi.

(gšs)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja