medjimurjepress@gmail.com

Mačjim skokovima do vrhunskog vina

MLADA OBITELJ MAČEK IZ NEDELIŠĆA UPORNO GRADI SVOJU VINARSKU BUDUĆNOST U OKRUGLOM VRHU

U ovo doba godine vina u vinskim podrumima potpuno su sazrela i imaju onu vrhunsku kvalitetu, koja se od pojedinih sorti i očekuje. Zato je i mladi vinar Goran Maček iz Nedelišća u svoju vinariju u Okruglom Vrhu pozvao prijatelje i konzumente njegovih vina da kušaju najbolje što je rodilo prošle godine. Uz to, pohvalio se se uzorno uređenim vinogradom, kojeg je naslijedio od svog djeda. Vinograd je obnovio i unaprijedio proizvodnju.

U hladovini, ispod brajdi sa kivijem, na velikom hrastovom stolu, prvo je svoje goste ponudio odličnom kotlovinom, koju je, uz pomoć domaćina, pripremio Miljenko Vizinger Mićo. Uz meso i puno raznog povrća, poseban okus kotlovini je dao mladi grah. Domaćica Damira Maček pak je pripremila pikantne štrukle od pečenog zelja, što je bila odlična podloga za kušanje.

U moderno uređenoj kušaoni, za koju je drvene predmete izradila i postavila Bačvarija Srnec iz Nedelišća i koja može primiti i pedesetak gostiju, Goran je ponudio vrhunsku vina: graševinu, sivi pinot i rajnski rizling, koja su nagrađivana na brojnim izložbama, te odličan mladi crni pinot. Nakon nekoliko krugova kušanja, gosti su sve “presjekli” njegovom mješavinom od četiriju sorti, malo mezili, pa opet krenuli u krug. Sve to uz pjesmu, koju je predvodio poznati voditelj Radija 1, Dario Langus.

Obitelj Maček spremna je svojim vinima zakoračiti na šire tržište, ali ih zasad u tome priječi pandemija koronavirusa. U tu svrhu već imaju i nove etikete za svoja vina sa znakom mačka, što je u skladu s prezimenom, a mačak je dizajniran od stiliziranih redova vinograda. Svaka sorta vina ima svoju boju i vrlo efektno izgledaju. Živjeli!

Tekst i snimke

Ivica JURGEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*