Međimurje Press
Zanimljivosti

Neslavno završila “Vruča Čuča”

Tvrtka Davora Dretara “Vruča Čuča” otišla u stečaj!

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je i zaključio stečaj nad “Vručom čučom”, tvrtkom saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s nešto više od 250.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog lani u studenome kojim su se pozivali vjerovnici “Vruče čuče” da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s dugom od 257.654 kuna, ali i zastupnici tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

Budući da se vjerovnici i zastupnici “Vruče Čuče” nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

“Vruča čuča” je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Davor Dretar.

Vruča čuča bio je i naziv restorana s brzom hranom na zagrebačkoj Savici koji je, kako se u medijima navodilo, Dretar vodio sa suprugom prije nego što je “privremeno” zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku.

Izvor: https://www.jutarnji.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja