Međimurje Press
Zanimljivosti

Otvaranje Aleje prvašića!

U cilju stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedničkih projekata među učenicima od početka škole i međusobnog povezivanja, ove jeseni uoči godišnjice velikog potresa na Baniji, u gradu Glini bit će iniciran projekt „Aleja prvašića“ autorice projekta Snježane Agostini.

„Aleja prvašića“ je pokrenuta 2016. g. s jedinicama lokalne uprave i samouprave da se učenici prvih razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta. Sadnice se sade na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave; sve s ciljem kreiranja „Aleje prvašića“ u kojoj će svaki naraštaj prvoškolaca imati svoje stablo. Ispod svakog stabla postavljaju se posebno dizajnirane pločice, na kojim su ugravirana imena svakog djeteta po redoslijedu iz školskog imenika,  kao i imena njihovih učiteljica/ učitelja, oznaka razrednog odjeljenja,  te aktualna njihova školska godina

Prva stabla u prvoj „Aleja prvašića“ na Baniji

za četiri odjeljenja prvih razreda OŠ Glina

bit će zasađena 25. studenoga 2022., u 14 sati

u nazočnosti idejne začetnice Snježane Agostini,

ravnatelja Osnovne škole Glina Zorana Kirinića, kao i učenika škole u nazočnosti njihovih nastavnika i roditelja.

Glina je u ovom projektu posebno značajna jer se broj prvoškolaca u ovom gradu nije smanjio iseljavanjem zbog potresa nego je ostao na brojci prije ove grozne prirodne nepogode. . . .

Zahvaljujemo na Vašem medijskom zanimanju za ovaj značajni projekt, kao i Vaše medijsko praćenje postavljanje prve „Aleje prvašića“ na Baniji.

Sanela Dropulić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja