Međimurje Press
Zanimljivosti

Planinarski pohod – pješke oko Medjimurja!

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Staza se trasira u sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi. Kako je objasnio predsjednik HPD Međimurje Željko Poljak u ovoj prvoj fazi tijekom tri dana proći će se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

„To je oko 100 kilometara. Startali smo na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u jutarnjim satima u Donjoj Dubravi. Imali smo dobar tempo i prešli smo u petak 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo postavili šatore i prenoćili, a danas (subota) ujutro krenuli smo dalje prema Hlapićini. Ima nas 10, atmosfera je odlična i jedini problem nam je visoka temperatura, no imamo dovoljno tekućine da se rashladimo“ izjavio je dodavši kako se družini HPD-a Međimurje može pridružiti na dijelovima dionica.

Poljak je zahvalio Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije na podršci i što je ideju o stazi uključila u projekt Međimurje Europska regija sporta. Kazao je kako će se za dva mjeseca napraviti i drugi dio trasiranja te će se staza protezati od ušća Mure u Dravu do Gornjeg Kuršanca. Staza „Pješke oko Međimurja“ će tako ići od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Međerkinog Brega, Stanetinca i Badličana završiti u Gornjem Kuršancu.

Iz HPD Međimurje najavljuju kako će ovaj pohod „Pješke oko Međimurje“ održavati tradicionalno svake godine, upravo u terminu oko 5. kolovoza.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja