medjimurjepress@gmail.com

Prva eko knjižnice na otvorenom u Čakovcu

Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis (ZEON) u suradnji sa suradnikom na projektu KUD-om Strahoninec u sklopu projekta „Z-eko“ tijekom prosinca 2020. i siječnja 2021. godine organizirala je i održala volonterske akcije „Izrade stalaka za knjižnicu na otvorenom“ od otpadnog materijala. Izrađenu mobilnu knjižnicu na otvorenom postavili smo na lokaciji A. Schulteissa 19, Čakovec gdje se ujedno nalazi i sjedište Udruge ZEON.

Otvorenju prve eko knjižnice na otvorenom na području Grada Čakovca priključili su se učenici 3. d razreda I. osnovne škole Čakovec s učiteljicom Tanjom Žganec te razgledali i posudili ponuđene knjige koje će im pomoći u učenju i savladavanju nastavnog gradiva o zavičaju Međimurja.

Projekt „Z-eko“ financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za mlade 2019./2020.. Partner na projektu je Grad Čakovec dok smo tijekom projekta odnosno projektnih aktivnosti uspostavili i suradnju s KUD-om Strahoninec. Glavni cilj projekta je potaknuti mlade na promjenu uloge iz pasivnog promatrača u aktivnog građanina u društvu na području zaštite okoliša i prirode uz pomoć servisa Zeleni telefon.

Ana Bajsić Mavrin

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*