Međimurje Press
Zanimljivosti

Radio 105 Prvi u Schengenu!

Radio 105 Selnica kao i uvijek prvi je kad su u pitanju dobrosusjedski odnosi Republike Hrvatske i Slovenije. To dokazuje i radijskim jinglom koji je osmislio već prije 20 godina, a kojim se naglašava da su upravo oni „ambasador mira ljubavi i veselja koji spaja sve ljude i nacije a ne razdvaja“. Za njih nije do sada bilo granica njihovim vjernim obožavatelja kako sa jedne tako i sa druge strane granice. Zbog čega je i opravdano taj njihov Jingle bio proglašen najboljim radijskim Jinglom u Republici Hrvatskoj.

Direktor i osnivač Radija 105 Ivan Mezga posebno je ganut i sentimentalno osjećajan kada se prisjeća da je upravo on 1991 godine u Murskom Središću organizirao manifestaciju „Europa bez granica“ u vrijeme kada je bio i prvi saborski zastupnik, a na kojoj su su sudjelovali i mnogi politički akteri i popularni glazbenici, a što još svi dobro pamtimo. Dva tjedna nakon manifestacije započeo je rat u republici Sloveniji.

Nakon 31 godine kasnije njihovi snovi postali su stvarnost. Povodom ulaska Republike Hrvatske u Schengenski prostor Radio 105 je zadnjeg dana 2022. godine na graničnom prijelazu Sv. Martin na Muri simbolično već u podne, 12 sati prije službenog ulaska organizirao podizanje rampi na malograničnom prijelazu između Hotize i Sv. Martina na Muri. Maloj svečanosti nazočili su djelatnici granične policije republike Hrvatske i Slovenije te prijatelji koji dnevno emigriraju te se druže, kako sa jedne tako i sa druge strane, a koji su taj čin jedva dočekali.

Gospodin Ivan Mezga je čak u tom iščekivanju napisao i otpjevao već svima ovdje dobro poznatu pjesmu „Dva susjeda dobra“. U toj pjesmi upravo se sve može iščitati, koliko to svima njima znači.

To je povijesni događaj kojega ćemo svi zauvijek pamtiti i prenositi na buduće naraštaje. Nakon tog simboličnog čina svi prisutni su nazdravili dobrom domaćom kapljicom te jedni drugima čestitali sretnu 2023. godinu.

RADIO 105

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja