Međimurje Press
IT Zanimljivosti

Što je TikTok i zašto ga milijuni koriste za zabavu i opuštanje?

U moru zabavnih aplikacija i raznih društvenih mreža vrlo je teško zasjesti na tron najpopularnijih aplikacija na svijetu. Prva aplikacija kojoj je to pošlo za rukom, sada već davne 2005. godine bila je Facebook. U 2008. godini pojavio se fenomen Instagrama dok je Snapchat u 2014. postavio rekordne brojke korištenja. Navedene aplikacije svojim korisnicima pružaju instant zabavu i opuštanje, ali i mogućnost informiranja te tako sadrže sve na jednom mjestu. Upravo iz tog razloga se činilo kako su društvene mreže dostigle svoj vrhunac.

Ipak, 2018. godine TikTok preuzima štafetu dok svijet multimedija doživljava osvježenje. TikTok je trenutno najpopularnija svjetska aplikacija, koja je 2018. godine zasjala na američkoj sceni, te je ubrzo nakon toga zavladala cijelim svijetom. Doznajte kako TikTok funkcionira, tko ga koristi, te kako uz pomoć pametnog telefona iskoristiti sav potencijal ove najbrže dosad rastuće aplikacije.

Fenomen TikToka

TikTok je besplatna društvena mreža dostupna svakome tko ima pristup internetu. Registracijom na TikTok korisnici dobivaju mogućnost kreiranja, dijeljenja te gledanja video sadržaja, iako za pregled videozapisa čak niti nije potrebna registracija. Korisnici TikToka objavljuju videozapise različitih tema poput glazbe, plesa, kuhanja, sporta, kućnih ljubimaca i slično. Iako generacija Z čini najveću korisničku bazu, TikTok je sve popularniji među ostalim generacijama korisnika i prelazi dobne barijere, a razlog tomu je vrlo jednostavan. TikTok služi za opuštanje. Odabirom željene vrste sadržaja putem tražilice, hashtagova ili jednostavnim scrollanjem kroz aplikaciju, možete uživati u videozapisima korisnika iz cijelog svijeta.

TikTok korisnicima pruža dvije opcije stvaranja videozapisa. Prva opcija je originalni format videozapisa u trajanju od 15 sekundi, gdje korisnikova kreativnost i mašta dolaze do izražaja, dok također postoji i dulji format videozapisa. Globalna zaluđenost TikToka leži upravo u tome što je video kratak, zabavan, te po završetku odmah počinje reprodukcija novog videozapise iz iste kategorije, što korisnika poziva na korištenje. Najbolje TikTok iskustvo korisnici će doživjeti preko mobitela, a Huawei se lansiranjem novog pametnog telefona pobrinuo da vaše TikTok iskustvo bude besprijekorno.

Neka se vaš video istakne!

Huawei je nedavno predstavio nova 9 SE, pametni telefon osmišljen kako bi potaknuo kreativnost svih generacija korisnika. Kompanija telefon opisuje idealnim za opuštanje i zabavu, pa su stoga i njegove karakteristike predodređene tome. Kako bi preuzeli TikTok, ali i ostale popularne aplikacije, dovoljno je upisati ključnu riječ u tražilicu AppGallery trgovine koja u nekoliko sekundi instalira aplikaciju na vaš uređaj.

Fred Krajačić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja