medjimurjepress@gmail.com

Uskrs po učenju dr.Rudolfa Steinera

USKRSNA VODA

Uskrs mora postati unutarnjom svetkovinom kojom u sebi slavimo pobjedu duha nad tijelom… riječi su sv. Pavla

“Ako Krist ne uskrsne u vama uzaludna je vaša vjera.” Prepoznaje se prava priroda Kristova bića do koje, u moderno doba treba doći na svjesniji način.”

(Dr. Rudolf Steiner)

Prema istraživanjima biodinamičara koji nastavljaju djelo Rudolfa Steinera u praksi, kao i osnivača homeodinamike (Enza Nastatia iz Italije) sistema poljoprivrede koji se oslanja na prilagodbu uvjetima okoline i održavanju ravnoteže u prirodi, što podrazumijeva razmjenu energija između čovjeka, životinja, biljaka… došlo se do spoznaja da kršćanski praznici povoljno utječu na sve na planeti, a voda kao medij prenosi ljekovite snage.

Stoga je tekuća voda na Uskrsno jutro, nakon izlaska sunca osobito ljekovita. Ta se voda može koristiti za prskanje, uz biodinamički pripravak 500 (gnoj iz roga) ili sama, za namakanje sjemena prije sadnje. Postoje i spoznaje o povoljnom djelovanju vode, zahvaćene na Uskrsno jutro iz izvora, pumpe, ili slavine, ako vam drugo nije dostupno, kao pomoćno sredstvo kod kroničnih bolesti kod ljudi i životinja.

Važno je da vodu držite u staklenoj boci sa plutenim ili metalnim čepom, također i okrugli oblik bolje čuva vitalnost od četvrtastog, I kako je rekao Rudolf Steiner “nemojte mi vjerovati, sami se uvjerite!..

Ukoliko se želite pobliže upoznati sa biodinamikom, obratite se na adresu Centra dr. Rudolfa Steinera, ili na neku od biodinamičkih udruga u blizini, dođite na radionice i predavanja, kako bismo svi zajedno više uradili na očuvanju planete, koja je naš jedini dom.

info@centar-rudolf-steiner.com

udruga.duga@gmail.com

Mila Željeznjak

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*