medjimurjepress@gmail.com

Vinkovačke jeseni

Za potrebe Državne smotre folklora i svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni koji će kroz videorazglednicu biti prikazani cijeloj Hrvatskoj, snimateljska ekipa jučer se zaustavila u Zagrebu i Gornjoj Stubici.

Danas su Vinkovčani posjetiti grad Varaždin gdje će u 11:30 u atriju Županijske palače nastupiti KUD Voća, dok je sljedeći na rasporedu grad Čakovec i nastup HKUU-a „Zajednice međimurske županije“ koji nas očekuje na prostoru Starog grada Zrinski s početkom u 15 sati.

Podsjetimo 55. Vinkovačke jeseni pod sloganom „Curo draga iz sokaka moga“ bit će održane od 17. do 20. rujna isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz naše županije. Snimateljska ekipa Jeseni u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjećuje sve KUD-ove koji su trebali doći i snima kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svome trgu.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*