Međimurje Press
HrvatskaZanimljivosti

Završen izbor najljepšeg parka u Hrvatskoj!

Gotovo 60 tisuća lajkova za parkove – FB publika izabrala osječki, najljepši po izboru žirija park u Jastrebarskom!

U sedam dana, koliko je trajao izbor, 27 parkova dobilo je 31.820 lajkova samo na našoj stranici, ukupni broj lajkova penje se na čak 56.977, a slike parkova vidjelo je preko 859 tisuća ljudi!  Najviše glasova i pobjedu u izboru FB publike osvojio je Sakuntalin park u Osijeku, a najljepši i najfunkcionalniji park po izboru stručnog žirija je Perivoj dvorca Erdody u Jastrebarskom. Najviše glasova i najbolje ocjene žirija u konkurenciji općina osvojila je, pak, Općina Ernestinovo i njihov Park skulptura

Nakon sedam dana glasanja i 31.820 lajkova na našoj FB stranici, imamo pobjednike našeg prvog velikog izbora za Najljepši park u Hrvatskoj! S uvjerljivo najviše lajkova – 5.145 na našoj stranici i 11.348 na svim objavama, pobjedu i titulu najljepšeg parka po izboru FB publike odnio je zasluženo osječki Sakuntalin park, drugi je s 5.142 lajka na našoj stranici i 7.880 na svim objavama vinkovački Park na Trgu bana Šokčevića, a treći virovitički Gradski park koji je na našoj stranici osvojio 2.848, a ukupno 5.256 lajkova.

Najljepši i najfunkcionalniji park po izboru stručnog žirija je, pak, Perivoj dvorca Erdody u Jastrebarskom. Drugi je po izboru žirija Gradski park iz Virovitice, a treći Središnji gradski park iz Bjelovara. Četvrto mjesto po izboru žirija dijele Velika promenada iz Karlovca i  Park sv. Jakova u Opatiji, a peto Perivoj Roberta Visianija iz Šibenika i vinkovački Park na Trgu bana Šoštarića.

U konkurenciji općina ove su godine sudjelovala samo dva parka – pobjedu u izboru žirija odnio je Park skulptura iz Ernestinova, a najljepši po izboru FB publike je park Šuderica iz Goričana.

Što se parkova tiče, u top 10 najljepših po izboru FB publike još su Središnji gradski park u Bjelovaru s 2.719 lajkova na našoj stranici i 4.467 na svim objavama, potom slijede sva tri parka koje je nominirao Grad Karlovac – Velika promenada (2.009 lajkova na našoj stranici i 3.503 ukupno na svim objavama), Arboretum (1.486 lajkova na našoj stranici i 2.138 ukupno) te Vrbanićev perivoj (1.360 lajkova kod nas i 1.727 ukupno). Na 8. mjestu je Park u Tvrđavi iz Slavonskog Broda s osvojenih 1.318 lajkova na našoj stranici i 2.563 na svim objavama, 9. je valpovački Barokni perivoj (1.238 lajkova na našoj stranici i 2.722 ukupno), a 10. Veliki park-Perivoj Pejačević iz Našica (1.123 lajka na našoj stranici i 1.652 ukupno).

TOP 10 NAJLJEPŠIH PARKOVA

1.Sakuntalin park Osijek

2.Park na Trgu bana Šokčevića Vinkovci

3.Gradski park Virovitica

4.Središnji gradski park Bjelovar

5.Velika promenada, Karlovac

6.Arboretum, Karlovac

7. Vrbanićev perivoj, Karlovac

8. Park u Tvrđavi, Slavonski Brod

 

9. Barokni perivoj, Valpovo

10.Veliki park-Perivoj Pejačević, Našice

Općine – 1. mjesto po izboru žirija – Park Skulptura Ernestinovo

Općine – 1. mjesto po izboru FB publike – Park Šuderica, Goričan

Park Šuderica, Goričan

Izvor: https://gradonacelnik.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja