Međimurje Press
Showtime

ŽVS PUČPULJIKE

Iza međimurskih prepelica, naših Pučpuljika naporan je, ali nadasve uspješan vikend. U subotu, 11. lipnja, održana  je 13. Zlatna lipa Tuhlja, međunarodno natjecanje pjevačkih zborova gdje su svojim glazbenim izvedbama ponovno pokazale sjaj na glazbenom nebu. U iznimno jakoj konkurenciji od 21 zbora i vokalnih sastava (500 pjevača) iz Europe, osvojile su najveći broj bodova u dodjeli srebrne plakete sa zavidnih 88,67 bodova. Nije na odmet spomenuti da im je nedostajalo 1,33 boda kako bi osvojile zlatnu plaketu te i ove godine ušle u Grand prix. Visoko srebro zlatnog sjaja još jednom je dokazalo da Pučpuljike mogu, iako su vokalni sastav, bez problema konkurirati akademskim i komornim zborovima te da su sposobne privući i zadržati pažnju ocjenjivačkog odbora i publike svojim glazbenim programom i svojom pojavom. Raspjevana subota bila je prožeta dobrim vibracijama, sklopljena su nova poznanstva, a kako nam poručuju Pučpuljike, na vidiku su i nove suradnje. Cilj koji Pučpuljike promoviraju i žive gdje god pošle jest živjeti i širiti pjesmu, družiti se i muzicirati zajedno.

U nedjelju, 12. lipnja, Pučpuljike su nastavile pokazivati svoj glazbeni izričaj i strast prema pjevanju sudjelovanjem na Smotri pjevačkih zborova i vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nastupile su u kategoriji folklornog višeglasja i ponovo pokazale svu raskoš talenta i umijeća koje vjerno njeguju i razvijaju.

Aktivan vikend ne znači odmor za ove raspjevane dame, stoga ih možete čuti već ove srijede, 15. lipnja, u 20 sati u jezeru podno starog grada u Čakovcu. Pozvani ste doći uživati Na dlanu jezera u još jednoj glazbenoj poslastici suradnje Pučpuljika sa Studijem suvremenog plesa  Teuta i Čakovečkim mažoretkinjama.

Veselimo se vašem dolasku.

 

 

Kristina Vrabec

 

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja