Međimurje Press
Sport+

12. aktivnost Volonteri u parku – Svjetski dan šećerne bolesti

Pozivamo Vas na 12., ujedno i posljednju aktivnosti „Volonteri u parku“ koje se provode u sklopu projekta Živjeti zdravo. Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca, a 12. aktivnost bit će održana u suradnji s Dječjim vrtićem Cipelica i Učiteljskim fakultetom Odsjek u Čakovcu u

utorak 13. studenoga u 10:00 sati

u Perivoju Zrinski (isušeno jezero Starog grada)

povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti.

U isušenom jezeru podno zidina čakovečkog Starog grada okupit će se polaznici dječjih vrtića Cipelica i Vjeverica, polaznici Grupe za nordijsko hodanje, studenti Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Čakovcu, ali i brojni građani koji će u u 10 sati svojim tijelima i plavim balonima u ruci iscrtati krug – simbol dijabetesa te zajedničkom fotografijom skrenuti pozornost na ovu boloset. Nakon toga zajedničku kratku tjelovježbu predvodit će prof. dr. sc. Ivana Nikolić, a svi prisutni više o šećernoj bolesti moći će saznati u letcima koji će biti dijeljeni besplatno.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašenje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti Volonteri u parku u sklopu projkta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo “Živjeti zdravo” na podrušju najsjevernije hrvatske županije organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

(Tomica Jakopec)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja