medjimurjepress@gmail.com

12. Plivački miting miniGP „ŽABAC“

MARTA HORVAT I VIDA KOLARIĆ OSVOJILE BRONCE

Treniranje u 25 metarskom bazenu i onda prelazak na natjecanje u 50 metarski težak je zadatak, ali nije nešto što članovi Čakovečkog plivačkog kluba ne mogu savladati. Dokazali su to na 12. plivačkom Mini Grand prix mitingu “Žabac” koji je minulog vikenda 9. i 10. ožujka održan u Zagrebu.

Miting kojeg organizira HAPK Mladost okupio je 412 natjecatelja iz 23 kluba iz Hrvatske i 2 kluba iz Slovenije. Čakovečki plivački klub predstavljalo je 9 natjecatelja, 6 plivačica i 3 plivača: Marta Horvat, Vida Kolarić, Dora Horvat, Anja Tušek, Jana Slaviček, Meri Furdi, Sven Furdi, Borna Bičak i Matija Tropša. Na rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih kadeta i kadeta.

U jakoj konkurenciji, najuspješnije od plivača ČPK-a su bile Marta Horvat i Vida Kolarić. Marta Horvat je osvojila brončanu medalju u disciplini 100m leđno, a Vida Kolarić medalju istog sjaja u disciplini 200m leptir. Osim osvojenih medalja, čak petero plivača ČPK-a je isplivalo granične limite za nastup na ljetnom državnom Prvenstvu Hrvatske. Vida Kolarić u disciplinama 400m slobodno, 100 i 200m leptir, Marta Horvat u disciplinama 100 i 200m leđno, 100m leptir, 100m prsno i 200m mješovito, Meri Furdi u disciplinama 100 i 800m slobodno, Sven Furdi u disciplinama 100m slobodno i 100m leđno i Matija Tropša u disciplinama 100 i 200m leptir i 100 i 200m leđno.

Ekipu je u Zagreb vodio trener Leonardo Novak koji je kazao kako je iznimno zadovoljan rezultatima. “Nije riječ samo o uspjehu u jakoj konkurenciji već i o prilagodbi na veliki bazen. Mi u Čakovcu treniramo u malom 25 metarskom bazenu i svako natjecanje koje se održava u velikom bazenu nam predstavlja problem zbog adaptacije. No, naši dečki i cure su to odradili bez većih problema” izjavio je Novak. Za plivače ČPK-a nema odmora jer je već ovog vikenda na rasporedu Ekipno prvenstvo Hrvatske u Puli.

Osvajači medalja:

  • Marta Horvat 3. mjesto u disciplini 100m leđno

  • Vida Kolarić 3. mjesto u disciplini 200m leptir

(TOMICA JAKOPEC)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*