12. Prvenstvo Europe u disc golfu u Toplicama Sveti Martin

U Toplicama Sveti Martin od 15. do 18. kolovoza 2018. godine, održava se 12. Prvenstvo Europe u disc golfu. Svečano otvorenje prvenstva, održati će se u utorak, 14. kolovoza 2018. godine u kongresnoj dvorani hotela Spa Golfer s početkom u 20 sati.

Ovo će biti 12. Europsko prvenstvo, a po prvi puta će se održati u nekoj od država Južne ili Istočne Europe čime će, nadamo se, započeti i značajniji razvoj disc golfa u ovim dijelovima našeg kontinenta.

Organizator prvenstva je Europska Disc Golf Federacija, a izvršni organizator je tvrtka Lagoda Disc Golf sa partnerima – Hrvatskim Flying Disc Savezom, Međimurskom županijom, Općinom Sveti Martin na Muri te resortom LifeClass Terme Sveti Martin.
Na prvenstvu će sudjelovati 200 igračica i igrača koji će se natjecati u osam spolom i dobi odvojenih kategorija. Poziv na sudjelovanje dobili su disc golferi iz 29 država, a 200 slobodnih mjesta među državama će se podijeliti prema tablici kreiranoj ovisno o broju aktivnih igrača članova svjetskog udruženja PDGA. Finska – igračima najbrojnija država dobiti će tako 26 mjesta, Švedska, Estonija i Norveška po 12 te dalje redom do Ukrajine, Luksemburga, Portugala, Irske i Srbije sa po jednim predstavnikom. 
Organizatori iz tvrtke Lagoda Disc Golf se od 2012. godine profesionalno bave razvojem disc golfa te organizacijom turnira, a za ovu prigodu će se maksimalno potruditi da 12. Europsko prvenstvo bude organizirano na najvišem nivou kako iz konteksta profesionalnog sporta, tako i u formi kvalitetnog i sadržajnog događanja koje će, obogaćeno popratnim sadržajima, privući i brojne disc golf navijače u Hrvatsku kako bi bodrili svoje favorite, ali i uživali godišnjem odmoru u prekrasnoj oazi resorta, igrali disc golf na drugim terenima te upoznali Međimursku gostoljubivost, kulturu, prirodu i gastronomiju.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*