Međimurje Press
Sport+

16. Cro Cup u karateu u Maloj Subotici!

Mala Subotica i tamošnja dvorana Osnovne škole Tomaša Goričanca 16. puta po redu uspješno je u subotu 9. travnja ugostila karate natjecanje Cro Cup. Na turniru kojem je domaćin bio Karate klub Mala Subotica, a u organizaciji je pripomogao i Karate klub Globus,  sudjelovalo je 585 natjecatelja iz 53 različita kluba iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Najuspješniji klub natjecanja sa 16 osvojenih zlatnih medalji bio je KK Globus iz Čakovca, koji se kao dobar domaćin izuzeo iz konkurencije, pa je pehar za najbolji klub zasluženo pripao KK Hercegovina Zagreb, ispred KK Tigar Sisak i KK Kaptol Zagreb (koji je ujedno bio i najuspješniji klub u katama).

U sklopu turnira održan je i izborni turnir Hrvatskog Karate Saveza za kadete koji se bodovao za plasman na ovogodišnje Prvenstvo Europe u Češkoj. Sven Strahija iz KK Globus osvojio je prvo mjesto i time potvrdio da je glavni konkurent za nastup na Prvenstvu Europe.

Inače, natjecanje je započelo svečanim izvođenjem himne Lijepa naša domovino u izvedbi poznate međimurske sopranistice Tamare Korunek, a otvorenje turnira svojim prisustvom uveličali su međimurski župan Matija Posavec, tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i ravnateljica OŠ Tomaša Goričanca Željka Štampar-Zamuda.

Ovo natjecanje u zajedničkoj organizaciji KK Mala Subotica i KK Globus promoviralo je Međimurje kao Europsku regiju sporta 2022. što je u svom govoru prilikom otvaranja turnira rekao i međimurski župan Matija Posavec.

Medalje su osvojili:

1. mjesto i zlatnu medalju:
Mia Sabol, Kevin Jurinić, Tesa Balog, David Bermanec, Petar Slukić, Ervin Šoltić, Aida Trstenjak, Laura Strahija, Marko Lepoglavec, Sven Strahija, Lovro Farkaš, Sara Novak, Ana Filipović, Kristian Topličanec

2. mjesto i srebrnu medalju:

Tena Vurušić, Aida Trstenjak, Laura Strahija, Filip Kovačić, Kristijan Topličanec

3. mjesto i brončanu medalju:

Tonka Panić, Helena Magdalenić, Leon Novak, Tino Panić, David Kovačić, Petar Filipović, Marko Lepoglavec, Petar Slukić, Paulina Magdalenić, Filip Kovačić, Ema Marčec

Natjecatelje su vodili treneri Dejan Slukić i Filip Novak uz pomoć starijih natjecatelja Kristiana Topličanca i Josipa Slukića, kojima je ovo bila prilika da steknu i malo trenerske prakse na domaćem terenu. Sudili su Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović.

malo trenerske prakse na domaćem terenu. Sudili su Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja