Međimurje Press
Sport+

2. rudarski cener!

Drage trkačice i trkači,

drago nam je da vas možemo pozvati sad već i na 2. rudarski cener. AK Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca i pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i ove godine organizira atletsku utrku povodom kulturno-turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani. Ova zadnja od ovogodišnjih utrka u našoj organizaciji pokazala se već prošle godine u svom premijernom izdanju kao pun pogodak pa ćemo iz tog razloga pokušati ponoviti sve isto. Utrka će se održati 03.12.2022. s početkom u 10 h. Kao i prošle godine, trčat će se u glavnoj utrci na 10 km, dok će se oni malo manje spremni moći okušati u utrci na 2,8 km. Ujedno, nekad je u Ivanečkom rudniku postojalo prvo sportsko udruženje u Ivancu.

S obzirom da je 04.12. blagdan sv. Barbare – zaštitnice rudara, ovaj datum zaista je standardno prikladan za održavanje ovakve utrke. Start utrka bit će na glavnom trgu u Ivancu, a cilj u novouređenom Gradskom parku odmah do glavnog trga. Želja nam je da ovom tradicionalnom utrkom promoviramo Planinarski grad Ivanec te ljepote Ivanečkih jezera kao i bliže okolice gdje su nekad vrijedni rudari marljivo iskapali ugljen.

Ujedno je želja da ova manifestacija bude pokretač u cilju razvoja sporta, turizma i kulture kao što je nekada bilo rudarstvo s velikim direktnim utjecajem na razvoj Ivanca i Varaždinske županije. Iz tog razloga pozivamo sve Vas, drage trkačice i trkače, ali i aktivne građane na 2. rudarski cener u Ivancu, a mi svi zajedno ćemo se opet potruditi da vam i ovogodišnja utrka ostane u lijepoj uspomeni.

Za sve sudionike natjecatelje pripremljena su i neka iznenađenja, a za najbrže i posebni prigodni pokloni uz sudjelovanje Ivanečke rudarske čete.

AK VARAŽDIN 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja