Međimurje Press
Sport+Vijesti

25 godina Vajdine podrške gimnastičaru Filipu Udeu!

U povodu posljednjih Filipovih ostvarenja, među kojima je i izboren plasman na svjetsko prvenstvo, u Vajdi je danas ujutro održan zatvoren radni sastanak na kojem su se Mario Vukoja, član Nacionalnog vijeća za sport i sportski direktor Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“, Željko Jakopec, predsjednik Izvršnog odbora Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ te Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda i Vilim Simon, član Uprave Mesne industrije Vajda osvrnuti na proteklih 25 godina iznimne suradnje te razgovarati o daljnjim koracima.

Sastanku će prisustvovati i Matija Posavec, župan Međimurske županije te Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca.

Nakon zatvorenog sastanka obratili su se novinarima na prigodnoj press konferenciji na kojoj je najuspješniji međimurski sportaš svih vremena FILIP UDE poklonio Vajdi i njenom predsjedniku uprave replike osvojenih medalja od olimpijskog srebra do srebra sa ostalih svjetskih i europskih natjecanja. Kako je rekao, trenira i dalje jer mu je životni san nakon niza osvojenih srebra, osvajanje zlata na jednom od svjetskih natjecanja najvišeg ranga. Svoje izlaganje završio je riječima zahvalnosti svojoj majci koja je bila zaposlenica Vajde te posebno upravi tvrtke koja ga nije napuštala u najtežim trenucima sportske karijere, vjerujući u njegove sposobnosti.

Željko Jakopec zahvalio je sponzoru Vajdi, Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na punoj podršci Filipu, ali i cijelom klubu te posebno apostrofirao veliku pomoć trenera koji rade ne samo s Filipom, već i mlađim kadrom, kako bi se u budućnosti nastavio trend uspješnosti GK “Marijan Zadravec Macan”.

Alen Kajmović naglasio je važnost praćenja Filipa kroz njegovu sportsku karijeru u kojoj ne da samo promovira tvrtku Vajda, sada i Pivac, već sport u cjelini našeg Međimurja. Kako je rekao ne toliko na televiziji, već tu doma, među brojnim mladim gimnastičarima koji na osnovi njegovih uspjeha nalaze svoje mjesto i interes u gimnastici.

Ljerka Civdini istakla je važnost Filipovog osvajanja Olimpijske medalje, te navela da će Grad i nadalje u granicama svojih mogućnosti pratiti međimurske gimnastičare, ali i da se razmišlja o novoj dvorani jer kako je rekla, teško je gledati da Filip trenira u staroj dvorani koja ne ispunjava minimalne uvjete za razvoj gimnastičkog sporta.

Matija Posavec istaknuo je vrijednost koju iskazuje Vajda već punih 25 godina prema Filipu Udeu koji sve to vraća sjajnim rezultatima na sportskom planu. Filipovih 25 godina poklapa se s godinom kada je Međimurska županija Europska regija sporta, godina kada Međimurje brojnim sportskim događanjima slavi sport i njegova dostignuća. Filipu je poželio osvajanje zlata, a podrška županije nikada nije bila upitna.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja