25. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu

U Štefancu se okupio 11 ekipa iz cijele Hrvatske a preko 700 sudionika, sportskih rekreativaca

Udruga žena Štefanec, Hrvatski te Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“, organizatori su 25. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, održanog u subotu, 22. lipnja na terenima Nogometnog kluba Jadran u Štefancu. Štefanec je tako okupio 11 ekipa iz cijele Hrvatske, tj. oko 700 sudionika, sportskih rekreativaca. Domaćini, predsjednica Udruge žena Štefanec Vera Mihalic te predsjednik Mjesnog odbora Štefanec Dejan Hrastić, pozdravili su sve sudionike, jednako kao i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, poželjevši uspjeh te sportsku sreću svim okupljenim rekreativcima. Predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije, Vladimir Findak, također je stigao u Štefanec, uručivši plaketu Udruzi žena Štefanec, kao zahvalu za besprijekornu organizaciju državnog festivala koje se Udruga primila po prvi puta u povijesti ovog natjecanja, koje ujedno ove godine obilježava i značajan jubilej, odnosno 25 godina održavanja. Podršku kolegicama i kolegama dala je i Danica Korunić, predsjednica Međimurskog saveza.

Udruga žena Štefanec posljednjih je nekoliko godina i sama ostvarivala zapažene rezultate na natjecanjima sportske rekreacije, stoga joj je i predloženo domaćinstvo. Osim domaćina, natjecali su se i sportski rekreativci iz Salinovca, Lančić-Knapića, Stažnjevca, Vukosavljevice, Poljane Biškupečke, Kaniže, Višnjice, Podgorja, Sopja i Paljuva. Kako se radi o sportskoj rekreaciji na selu, i discipline Festivala uključuju pojedine tradicijske igre, pa se tako natjecatelji nadmeću u hodanju na štulama, nošenju košare na glavi, potezanju užeta, ludom slalomu, skakanju u vreći, bacanju kamena s ramena, skoku s mjesta u dalj, nošenju jajeta u žlici, ružđenju kuruze i bacanju potkove, a sve nadgledaju suci. Ipak, zbog nevremena koje je zahvatilo Međimurje u popodnevnim satima, neke od disciplina nisu se uspjele održati. Organizatori su za tri prvoplasirane ekipe osigurali medalje te pehar za prvoplasiranu ekipu.

Jedan od pokrovitelja festivala je i Grad Čakovec, a organizaciji su pomogli i Međimurska županija te mnogobrojni sponzori. Igre je svečano otvorio Vladimir Findak, a za okrijepu u tijeku vrućeg ljetnog dana, pobrinule su se žene iz Udruge domaćina kojima su u pomoć stigle i žene iz drugih gradskih naselja te Mjesni odbor Štefanec, a gosti su se uz osvježavajuća pića, počastili i gastronomskom ponudom te domaćim kolačima. U večernjim satima, nakon ceremonije proglašenja najboljih, brojni su se mještani pridružili zajedničkom druženju na sportskim terenima u Štefancu.

(Kristina Štebih)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*