medjimurjepress@gmail.com

25 km bicikliranja kroz naselja u sklopu grada Mursko Središće

Lijepo jesensko jutro dočekalo je bicikliste koji su se uključili u bicikliranje kroz naselja grada Mursko Središće i obilježili moto Open streets day „ PJEŠAČI I BICIKLIRAJ TE BOLESTI PREVENTIRAJ“. Start je bio ispred Turističke zajednice u 9,00 sati, odakle se krenulo do Hlapičine , iz Hlapičine po „Cepašu“ do Selnice prema Štrukovcu. U Štrukovcu su nas dočekali članovi Mjesnog odbora sa pićem i pecivom . Nakon kratke okrijepe krenulo se prema Vratišincu , kroz Peklenicu do Križovca ,gdje su nas također dočekali članovi Mjesnog odbora, te članice Udruge žena koje su ispekle klipiće i kolače . U dobrom raspoloženju krenuli smo prema Murskom Središću gdje nas je gradonačelnik Dražen Srpak počastio kavom.

U bicikliranje se uklljučilo 20-ak biciklista razne starosne dobi . Najmlađa je bila Lana Trstenjak (11 godina) , bilo je i najstarijih, al pošto se nitko nije tako osjećao, nećemo spominjati imena. Moramo svakako spomenuti i bračni par Nemec Suzanu i Stanka koji su s nama biciklirali na dvobiciklu bez obzira što je Stanko slijepa osoba. To je dokaz da bilo kakva zdravstvena poteškoća ne mora biti razlog za aktivno uključivanje u sportsko rekreativne aktivnosti..Uz dobru volju sve je moguće.

Svi skupa prošli su 25 kilometara dugu rutu. (Mursko Središće – Hlapičina – Selnica – Štrukovec – Vratišinec – Peklenica – Križovec – Mursko Središće).

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*