Međimurje Press
Sport+

25. Međimurje Open

TIJEKOM 25 GODINA KROZ ČAKOVEC PROŠLO VIŠE OD 20.000 KARATISTA I TRENERA

U subotu 4. rujna kada se svečano u dvorani Graditeljske škole otvori Međimurje Open 2021. jedan od najjačih karate turnira doživjet će svoje 25. izdanje.

Turnir kojeg vrlo uspješno već četvrt stoljeća organizira Karate klub Globus iz Čakovca rastao je iz godine u godinu. Od skromnih početaka u devedesetima do 2019. kada je sudjelovalo preko tisuću natjecatelja Međimurje Open etablirao se ne samo kao jedan od najkonkurentnijih i najbolje organiziranih turnira u Lijepoj našoj već i u ovom dijelu Europe. A onda je došla 2020. i COVID pandemija. No, i u takvim okolnostima međimurski karatisti uspjeli su organizirati turnir, doduše bez stranaca koji su inače činili više od polovice prisutnih, ali tradicija turnira se nastavila.

„Uspjeli smo odraditi turnir po svim epidemiološkim mjerama i preporukama, čak je Nova TV objavila reportažu o načinu na koji smo to odradili“ osvrnuo se na prošlogodišnje izdanje turnira predsjednik KK Globus Mladen Vizinger. Govoreći o prvoj suboti u rujnu pak je kazao kako sjena pandemije i dalje visi nad svim sportskim događajima te isto vrijedi i za karate sport. „Iako mjere i preporuke nisu tako komplicirane i stroge kao prošlogodišnje i dalje to neće biti natjecanje kakvo je običavalo biti prijašnjih godina. No, to je nova realnost na koju se moramo i hoćemo prilagoditi“ izjavio je i dodao kako je organizacija ide prema planu te će sve biti spremno za subotu. „Opet će nam od velike pomoći biti brojni volonteri – roditelji djece, članovi ili simpatizeri kluba. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće“ naglasio je Vizinger.

Turnir će biti održan u svim uzrasnim kategorijama, a pravdu će dijeliti oko 60 međunarodnih sudaca. Na Međimurje Open 2021. očekuje se dolazak do 800 natjecatelja iz 10-tak zemalja. Iz Globusa poručuju kako se brojni natjecatelji koji jednom dođu redovito vraćaju što je potvrda dobrog ugošćavanja i organizacije.

Od očekivanja domaćih natjecatelja trener Dejan Slukić je kazao kako je kao i svake godine naglasak na organizacijskom dijelu turnira. „Nama je bitno da sve bude dobro organizirano, ali opravdano imamo očekivanja na tatamiju. 15-tak naši članova borit će se za medalje i nakon što smo imali samo dva ozbiljnija natjecanja ove godine želja je velika kod natjecatelja da pokažu što mogu“ poručio je Slukić. 25. po redu karate turnir Međimurje Open će biti održan u subotu 4. rujna u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, a svečano otvorenje je zakazano za 9.00 sati.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja