4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, SRC DG Sport Prelog, Udruge mladih EFEKT, Društva naša djeca Prelog, Interventnog tima Gradskog društva Crveni križ Čakovec te uz pokroviteljstvo Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, a u sklopu MOVE Weeka 2018. godine, u Prelogu će se 2. lipnja 2018. godine održati 4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja.

Ovaj događaj financijski podržavaju: Grad Prelog, u slopu NowWeMOVE kampanje, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske u sklopu projekta „Korak dalje – projekt usmjeren unapređenju mentalnog zdravlja i prevenciji te liječenju ovisnosti“ te projekt „Živjeti zdravo“ sufinanciran u sklopu Europskog socijalnog fonda.  Na ovom događaju će u Prelogu započeti provedba aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“. Naime, u sklopu projekta “Živjeti zdravo”, u svim županijama u Hrvatskoj, uredit će se po jedna staza za hodanje, na kojoj će se jednom tjedno organizirati akcije hodanja. Staza za hodanje u Međimurju će se urediti u sklopu Sportsko-rekreacijske zone “Marina” u Prelogu.

Program aktivnosti:

  • 8,30-9,00h – dolazak gostiju i prijava sudionika, Sportsko-rekreacijska zona “Marina” Prelog
  • 9,00-9,20h – dobrodošlica uz prigodni program, pozdrave organizatora i sudionika, svečano otvaranje Festivala
  • 9,20-9,30h – zajedničko vježbanje svih sudionika u svrhu zagrijavanja
  • 9,30-12,00h – nordijsko hodanje i pješačenje dogovorenim rutama po Gradu Prelogu i uz rijeku Dravu (biti će organizirane 4 rute različitih duljina – 2km, 4,5km, 6 km i 9 km).
  • 10,30-11,30h – za slabije pokretne osobe starije životne dobi, za osobe s posebnim potrebama te sve one koji će se odlučiti za kraće ture hodanja, organizirat ćemo radionicu na temu “Plesom probudimo duh i tijelo”, SRC DG Sport Prelog
  • 10,30-11,30h – za djecu vrtićke dobi, Društvo Naša djeca Prelog će organizirati sportske i zabavne igre, SRC DG Sport Prelog
  • 12,00-13,30 – ručak za sve sudionike u Hotelu Panorama (DG Sport Prelog) uz zabavni program

Za sve koji žele, u vremenu od 10,30-11,30h bit će organizirano razgledavanje crkve sv. Jakoba te razgledavanje Muzeja Croata Insulanus Grada Preloga. Prijave se primaju na sljedećoj internet poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0D3hs-vUesly70tvc0RtZEDdsojeNjaxNVbvuM52V2jua4w/viewform

Dodatne informacije mogu se dobiti kod Marije Prekupec, dipl.med.techn., tel.: 099/229-9566, marija.prekupec@zzjz-ck.hr i Dejana Jurovića, bacc.med.techn., 099/225-6124, dejan.jurovic@zzjz-ck.hr  ili Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Ivana Gorana Kovačića 1E.

Rok za prijavu: 29.05.2018. godine.

Za sve sudionike organizatori osiguravaju besplatni ručak, troškove pića prema vlastitom izboru snose sudionici sami. Za sudjelovanje nije potrebna kotizacija. Eventualne troškove smještaja također sudionici snose sami, a organizatori mogu pomoći oko rezervacije smještaja.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*