4. otvoreno prvenstvo Čakovca u šahu

ŠAHISTI IZ HRVATSKE, MAĐARSKE, BOSNE I HERCEGOVINE I SLOVENIJE TRI DANA U ČAKOVCU

Srednja škola Čakovec od petka do nedjelje, 26.-28. siječnja ugošćuje 4. prvenstvo Čakovca u šahu. Šahovsko natjecanje koje organiziraju dva međimurska kluba, Čakovec i Stridon iz Štrigove otvorio je zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved.

U svom govoru poželio je svim šahistima, iz Hrvatske i susjednih zemalja da se što ugodnije osjećaju u Čakovcu. Govoreći  o značaju šaha spomenuo je njegovu dugu tradiciju u gradu Zrinskih te podsjetio na preporuku Europske unije da se ova drevna igra uvrsti u nastavu osnovnih škola kao izborni predmet jer uvelike poboljšava logičko razmišljanje djece.

Predsjednik ŠK Čakovec Jurica Horvat zahvalio se igračima na dolasku, istaknuvši kako je za turnir prijavljeno 130 šahista i šahistica iz četiri zemlje. Dodao je kako je ovakav turnir odlična promocija šaha  među mladima. Osvrnuo se i na dosadašnje turnire kazavši kako prvenstvo raste iz godine u godinu te se etabliralo kao tradicionalno natjecanje.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Roland Tomašić. Pokrovitelj turnira je Grad Čakovec, a igra se u tri kategorije: seniori, stariji kadeti i mlađi kadeti.  Mečevi se igraju 25 minuta po igraču plus dodatak od 15 sekundi za svaki potez. Turnir će biti rejtingiran za FIDE rapid rejting listu.

(Tomica Jakopec)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*