Međimurje Press
Sport+

48. međunarodni plivački miting „MLADOST 2020.

ČAKOVČANKE NASTAVLJAJU OSVAJATI MEDALJE

Poput svih sportova, ni plivanje nije moglo izbjeći utjecaj pandemije koronavirusa. Najočitiji primjer su stroge epidemiološke preporuke i mjere koje se primjenjuju na svim plivačkim natjecanjima. No, plivačka natjecanja, barem za sada su ipak održavana.

Na posljednjem od njih koje je u subotu i nedjelju, 7. i 8. studenoga 2020., održano u Zagrebu Čakovečki plivački klub osvojio je četiri medalje. Plivački klub Mladost organizirao je tradicionalni, sada već 48. međunarodni plivački miting „MLADOST 2020.“ Čakovečki plivački klub predstavljalo je 13 natjecatelja, od čega sedam plivačica (EMA MEDVED, MARTA HORVAT, SARA PUKLAVEC, LUCIJA TRUPKOVIĆ, MERI FURDI, ANJA TUŠEK i VIDA KOLARIĆ) i šestorica plivača (TIN FURDI, SVEN FURDI, ADAM ŠINJORI, FRAN KOVAČEC, BORNA BIČAK i MATIJA TROPŠA).

Na rasporedu je bilo ukupno 18 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora. Na natjecanju na kojem je nastupilo ukupno 424 natjecatelja iz 45 kluba iz Hrvatske, Italije, Slovačke, Slovenije, Srbije i BIH od naših najbolje su se snašle Ema Medved i Marta Horvat. Medved je svoju odličnu formu samo potvrdila osvajanjem drugih mjesta na 200 metara leđno i 200 prsno te trećom stepenicom pobjedničkog postolja u disciplini 100 metara leđno. Horvat pak je svoju jedinu medalju, brončanu, osvojila na 50 metara leđno.

Čakovečku ekipu vodio je trener Antonio Šantek koji je kazao da su osvojena odličja samo kontinuitet dobrog rada. „Ne samo Ema i Marta, već cijela plejada plivača jako dobro trenira i da je bilo malo više sreće sigurno bi i u ovoj jakoj konkurenciji osvojili još medalja“ poručio je. Sljedeći ispit kojeg će ČPK imati na rasporedu je 21. i 22. studenog i regionalno prvenstvo u Vukovaru.

/Tomica Jakopec/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja