Međimurje Press
Sport+

5. plivački Memorijal Anto Dragić!

Skoro dva mjeseca ranije nego inače čakovečki Gradski bazeni Marija Ružić bit će mjesto održavanja najjačeg plivačkog natjecanja u Međimurju

Sada već 5. po redu plivački Memorijal Anto Dragić umjesto krajem prosinca na rasporedu će biti krajem listopada. Kako objašnjavaju organizatori iz Čakovečkog plivačko kluba razlog za to što se zbog padanja Božića na vikend, ali i premještanjem nekih natjecanja zbog pandemijskih razloga zgusnuo raspored u prosincu. „Nema smisla da se dupliramo s nekim drugim natjecanjem pa smo se u dogovoru s Hrvatskim plivačkim savezom odlučili za zadnju subotu u listopadu“ – objasnio je predsjednik ČPK-a Goran Kolarić.

Istaknuo je veliko zadovoljstvo činjenicom da se Memorijal uopće održava jer prošle godine i cijele situacije oko koronavirusa nije bilo brojnih plivačkih natjecanja pa ni ovog u Čakovcu. „Izuzetno nam je drago da zadržavamo kontinuitet. Memorijal je inače nastavak Božićnog mitinga kojeg je pokrenuo baš Anto Dragić i svima nama u čakovečkom plivanju, ali i čakovečkom sportu, je drago da održavamo plivački miting koji nosi ime našeg proslavljenog sportskog djelatnika“ istaknuo je Kolarić.

Govoreći o organizaciji kazao je kako doslovce do zadnjeg dana nisu znali koji će epidemiološke preporuke biti na snazi pa je ovogodišnji memorijal pozivni. „Uputili smo pozive našim prijateljima iz klubova u sjevernoj regiji zemlje. Nema nam plivača iz Istre ili Dalmacije, nema Slavonaca, ali ni dragih gostiju iz susjednih zemalja. No, to ne umanjuje njegovu kvalitetu jer će nastupati 120 mladih plivača iz sedam klubova“ rekao je i dodao kako će s organizacijske strane sve štimati jer ČPK-ovci i brojni volonteri imaju pregršt godina iskustva, a novina će biti live stream natjecanja.

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini otvorit će Memorijal u subotu 30. listopada u 10 sati uz prisustvo članova obitelji Ante Dragića.

Praćenje rezultata i prijenosa natjecanja moguće je na sljedećoj poveznici: Čakovečki plivački klub

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja