Međimurje Press
Sport+

5. Polumaraton Zrinskih u okviru Dana Međimurske županije!

DANAS JE U MALOJ VIJEĆNICI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE NAJAVLJENA SPORTSKA MANIFESTACIJA 5. POLUMARATON ZRINSKIH U ORGANIZACIJI AK “MEĐIMURJE” 24. TRAVNJA S POČETKOM U 9 SATI

Kako je rečeno, očekuje se rekordan broj trkača, njih preko 800 na 21 i na 5 kilometara. Čakovečka polumaratonska staza od 21.0975 km posjeduje certifikat AIMS-a. Rezultati postignuti na na toj stazi ulaze na rang istu Hrvatskog atletskog saveza, a priznaju se  prilikom prijave na neki od većih svjetskih maratona i polumaratona gdje je za nastup potrebna norma.

Točno u 9 sati sa starta će krenuti natjecatelji i to desnom trakom ulice Zrnsko-Frankopanske. Nakon skretanja na otprilike 1,8 km od starta, trkači će se vraćati drugom trakom, kod rotora skrenuti u Vukovarsku ulicu, zatim ući u ulicu Vladmira Nazora i tako redom proći kvartovima grada prema cilju koji se nakon prolaska kroz Stari grad nalazi na Trgu Republike.

Ovm polumaratonomm kako kažu organizatori, promovira se trčanje kao zdrav način života, a među natjecateljima ove su godine i zdravstveni djelatnici njih 50-tak. Očekuje sse i nastup najboljih hrvatskih dugoprugaša Matee Parlov i Bojane Bjeljac olimpijki iz Tokija, ali i utrka vatrogasaca.

PRIJAVNI CENTAR bit će smještan u zgradi Scheier gdje će se podići startni paketi i izvršiti nove prijave. Rdit će da prije u subotu od 10-14 sati i u nedjelju na dan trke od 7,00-8,30. Prijave online moguće su dp 12 sati u petak 22.travnja.

Stazu će osiguravati PUM Čakovec, JVP Čakovec, USR Sport za sve Mala Subotica, učenici Gimnazije Čakovec. Okrijepne stanice osiguravati će Crveni križ Čakovec, studenti MEV-a, volonteri, Zavod za hitnu medicinu Čakovec.

Tog dana, od 7,30-12 h organizatori napominju da će se zatvoriti ulice kojim prolaze trkači uz posebnu regulacija prometa u tom vremenu. Isto tako, mole građane da dođu podržati natjecatelje.

(rd)

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja