Međimurje Press
Sport+

8. sezona Erste Plave lige

Erste Plava liga najveće je dječje sportsko natjecanje u Hrvatskoj, održava se u devet gradova i do sada je okupilo više od 26.000 djece

U četvrtak 16. siječnja, u prostorijama Ličko-senjske županije u Gospiću, bit će održan sastanak organizatora sportskog natjecanja za djecu u Hrvatskoj.
Radi se o natjecanju Brže, više, jače- Erste Plava liga, koje okuplja djecu 3. do 6. razreda osnovne škole iz cijele Hrvatske- natjecanja se organiziraju u Rijeci, Puli, Zagrebu, Osijeku, Zadru, Makarskoj- a prošle godine Ligi su se pridružili i mladi atletičari iz Knina i Vukovara.

Na sastanku organizatora, povodom organizacije osme sezone Lige, razgovarat će se o  budućnosti Lige, promociji sporta i zdravog življenja među djecom, važnosti svakodnevne tjelesne aktivnosti za zdrav psihofizički razvoj djece te ulozi lokalne zajednice. O ovim temama razgovarat će predstavnik krovne hrvatske športske organizacije- pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog Olimpijskog odbora g. Siniša Krajač, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza g. Ivan Veštić, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije g. Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice grada Zadra g. Josip Miočić te predstavnici atletskih klubova suorganizatora- AK Kvarner, AK Medulin, AK Slavonija Žito, AK Pro Sport, AK Fortius, AK Sveti Ante Knin, AK Vukovar.

Organizatore natjecanja i goste u 13 sati primit će župan Darko Milinovć kada će biti održana i  konferencija za medije na koju vas pozivamo.

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanje osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba Pro Sport i partnera –  Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova – na kojem je u prvih sedam godina sudjelovalo 26.171učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj natjecanja je privući što veći broj najmlađih sportu i atletici te kroz projekt 60minutaKRENI promicati svijest o važnosti usmjerene svakodnevne tjelesne aktivnosti kod djece u trajanju 60 minuta.

MARIJA PAVELIĆ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja